Πρόεδρος της Επιτροπής Νήσων της Ευρώπης εξελέγη ο Γιώργος Χατζημάρκος- Περιφερειάρχης Νότιου Αιγαίου

Αναφερόμενος στη σημασία της ανάληψης της προεδρίας για τα νησιά του νοτίου Αιγαίου, αλλά και γενικότερα για τις νησιωτικές περιοχές της Ευρώπης, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε: «Η προεδρία της Επιτροπής Νήσων της CPMR είναι μία θέση που με τιμά ιδιαίτερα. 

Τώρα έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τη μεγάλη μάχη για τα νησιά μας. Είναι η μάχη που ξεκινήσαμε κατ' αρχήν στο εσωτερικό της χώρας, να αποτυπωθεί η νησιωτικότητα και πέραν των φραστικών καλών προθέσεων που διαχρονικά επιδεικνύουν όλες οι κυβερνήσεις, σε συγκεκριμένες πολιτικές, οι οποίες να εφαρμόζονται και να παράγουν αποτελέσματα στη ζωή των νησιωτών.

Πλέον, έχουμε τη δυνατότητα, ως η Περιφέρεια της Ευρώπης με τον μεγαλύτερο αριθμό νησιών και αμιγώς νησιωτική, να αναδείξουμε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο όλα αυτά τα ζητήματα που συνθέτουν το περιβάλλον της νησιωτικής ζωής».

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επιτροπής των Νησιών της CPMR, με γενικό τίτλο «Ποια είναι η πραγματικότητα και οι ευκαιρίες για τα νησιά σε μία Ευρώπη που αλλάζει;» συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Ενεργειακή ΑΕ» και την Επιτροπή Νήσων του Διευρωπαϊκού Δικτύου των Παράκτιων Περιοχών της Ευρώπης (CPMR).


Οι εργασίες συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν, με ειδικές συνεδριάσεις-στρογγυλά τραπέζια, αναφορικά με την πολιτική συνοχής, τον ρόλο των κρατικών ενισχύσεων, το μεταναστευτικό και τη γαλάζια ανάπτυξη, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και της ελληνικής κυβέρνησης.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ