Βλάσης Μάρας: Σκοπεύω να κατακτήσω Ολυμπιακό Μετάλλιο

Σε μια Ελλάδα που δοκιμάζεται, σε μια χώρα που η κρίση βαθαίνει και «καταπίνει» τους πάντες και οι επιπτώσεις μετατρέπονται σε πληγές ανοιχτές λίγα είναι ιδανικά που έχουν απομείνει για τονώνουν την αξιοπρέπεια αλλά και την υπερηφάνεια. 
 

Μια υπερηφάνεια που απουσιάζει από το λεξικό των νεοελλήνων αφού εξατμίστηκε στα χρόνια των μνημονίων. Ηλιαχτίδα ελπίδας κόντρα σε όλα αυτά είναι τα υγιή πρότυπα. 

Ο Βλάσης Μάρας είναι ένας αθλητής ο οποίος προκαλεί ρίγη υπερηφάνειας με τα κατορθώματα του και το δυναμισμό του που παλεύει για να υψώσει την γαλανόλευκη στο πιο ψηλό ιστό.

 

Συνέντευξη του Βλάση Μάρα στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο 

O πιο πετυχημένος αθλητής της γενιάς του που μας έφερε το μονόζυγο στην ζωή μας μιλά στο NATURA NRG ενώ μετρά αντίστροφα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Μάλιστα προβαίνει στην αποκάλυψη πως ο στόχος του δεν είναι άλλος από το Ολυμπιακό μετάλλιο.  Ωστόσο ο ίδιος νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τον προπονητή του Δημήτρη Ράφτη γιατί όπως λέει είναι ο άνθρωπος που τον ανέδειξε το ταλέντο του.


 Απολαύστε την συνέντευξη που ακολουθεί…
Πριν όμως θα ήθελα να δηλώσω τιμή που ένας αθλητής όπως ο Βλάσης Μάρας μου μίλησε. Το βεληνεκές του και το ήθος του δείχνουν έναν άνθρωπο ξεχωριστό, ιδιαίτερο που παρά τα εμπόδια στέκεται στα πόδια του και ζει για να υψώσει την ελληνική σημαία στον υψηλότερο ιστό στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

 

Δυστυχώς Έλληνες σαν τον Μάρα σπανίζουν και γι' αυτό πρέπει να τους προφυλάξουμε και να μη τους φέρνουμε στο νου μας μόνον σε κάποια μεγάλη αθλητική διοργάνωση. Τέτοιοι Έλληνες είναι φάροι αισιοδοξίας και υπερηφάνειας. Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε πριν λίγες ημέρες και στην έντυπη έκδοση του NATURA NRG

16 χρόνια πρωταθλητισμός, η μισή ζωή σας…Με ποιες λέξεις ή φράσεις θα περιγράφατε αυτά τα χρόνια;


Από το Αιγάλεω έως τα υψηλότερα βάθρα του κόσμου…
πραγματικά μια ζωή που ηχεί σαν παραμύθι. Είναι έτσι; Υπάρχουν και κακές μάγισσες αλλά και νεράιδες στην διαδρομή αυτή;

«Πραγματικά το να φτάσεις στην κορυφή δεν είναι εύκολο και αυτό δεν μπορεί να βγει μέσα από μερικές λέξεις.
Η διαδρομή ήταν μεγάλη και πιστεύω πως η ανάμνηση των επιτυχιών σβήνει τις δυσκολίες που υπήρξαν. Σίγουρα δεν ήταν εύκολο και δεν το καταφέρνει κάποιος έτσι εύκολα αλλά ο κάθε χρόνος αφήνει το δικό του σημάδι και ένα λιθαράκι προς την κουφή».

 

Θεωρείτε ότι έχετε σηματοδοτήσει το άθλημα, είστε ο πρώτος Έλληνας που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του. Τι άλλαξε από το 2001 και έπειτα;

«Με βάση τις επιτυχίες μου είμαι ένας αθλητής που έχω αφήσει ιστορία στο άθλημα γενικότερα και στο μονόζυγο ειδικότερα. Στην Ευρώπη κατέχω ρεκόρ μεταλλίων για το αγώνισμα μου. Παγκοσμίως είμαι ένας από τους τρεις αθλητές οι οποίοι έχουν κατακτήσει δυο φορές χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο στο μονόζυγο. Οι διακρίσεις αυτές θεωρούνται πρωτοπορία. Μετά το 2001 που κατέκτησα το πρώτο χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο απλώς μεγάλωνε ο αριθμός μεταλλίων κατακόρυφα».

 

Ποιος άνθρωπος θαρρείτε ότι έπαιξε τον σημαντικότερο ρόλο στην εξέλιξή σας;

«Μπορώ να πω με σιγουριά πως ο άνθρωπος που ανέδειξε το ταλέντο μου ήταν Δημήτρης Ραφτης, προπονητής μου από το 1992».

 

Αυτήν την στιγμή προετοιμάζεστε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτω από ποιες συνθήκες γίνεται η προετοιμασία;

«Η προπόνηση μας έχει αρκετές δυσκολίες και ο λόγος είναι ότι στερούμαστε υλικοτεχνικής υποδομής στο γυμναστήριο, ιατρικού υλικού και φυσιοθεραπευτών κάνοντας πολύ δυσκολότερη την προετοιμασία μας. Μέσα σε αυτά στερούμαστε και πολλών αγώνων προετοιμασίας οι οποίοι μας βοηθούν στο να προβάρουμε τα προγράμματα μας».

 

Αλήθεια, πόση προπόνηση περιλαμβάνει το καθημερινό πρόγραμμά σας;

«Μια το πρωί και μια το μεσημέρι και περίπου 4-5 ώρες καθημερινής εξάσκησης».

 

Ποιος είναι ο προσωπικός σας στόχος για την Ολυμπιάδα;

«Στοχεύω στο να κατακτήσω Ολυμπιακό μετάλλιο το οποίο είναι και το μόνο που δεν έχω κερδίσει».

 

Αν γυρνούσατε τον αθλητικό χρόνο πίσω, ποια διοργάνωση θα σβήνατε και ποια θα την ζούσατε σε replay;

«Σίγουρα θα έσβηνα τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθηνάς. Στην συγκεκριμένη διοργάνωση δεν μπόρεσα να αγωνιστώ στον τελικό λόγω κακής βαθμολόγησης των κριτών στον πρόγραμμα μου .
Θα ήθελα να ξανά ζήσω την κατάκτηση του πρώτου χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο του 2001».

Σας ενοχλεί που τα σημερινά παιδιά αντί για τον Αθλητισμό ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά και βρίσκονται εγκλωβισμένα μπροστά από μια οθόνη;

«Γενικώς όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο και σίγουρα η τεχνολογία είναι ένα πράγμα το οποίο είναι νέο για την κοινωνία μας.
Πιστεύω πως θα ξεπεραστεί όλη αυτή η μόδα και σε λίγο καιρό θα ξανά γυρίσει η νεολαία σε καινούργια πράγματα.
Βέβαια είναι και θέμα παιδείας και τι πρότυπα δίνουμε εμείς να υπάρχουν. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι κάποια στιγμή θα κάνουμε ότι είναι καλό για εμάς και τα παιδιά μας».

 

Ευχόμαστε ένα μετάλλιο και στο Ρίο…αν το κερδίσετε που θα το αφιερώνατε;

«Ας έρθει πρώτα και θα μάθετε …»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr