Ζέστη και σήμερα με λίγες βροχές στη Βόρεια Ελλάδα - Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία

Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας περιμένουμε σήμερα. Βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Βόρεια Ελλάδα.

Ηλιοφάνεια με λίγες σποραδικές νεφώσεις, πυκνότερες στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, αναμένουμε τo Σάββατο 4 Ιουνίου 2016. Τοπικές βροχές και καταιγίδες ενδέχεται να  σημειωθούν σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και τις απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ορεινά της βορείου Ελλάδας

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 10 έως 28 στη βόρεια Ελλάδα, 11 έως 26  στη δυτική Ελλάδα, 16 έως 27 στο βόρειο Αιγαίο και από 15 έως 27  βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν κυρίως από τα δυτικά βορειοδυτικά έως 4 και τοπικά  5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στο Σαρωνικό από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας αυξημένες στα γύρω ορεινά όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων, θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.

Στη δυτική Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις και πρόσκαιρους όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες, με βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι ασθενείς στα 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, περιμένουμε αίθριο καιρό. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στην Ηπειρο και τη δυτική Στερεά κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν τα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές κυρίως ώρες στα βόρεια όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στο ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως και 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και 29 βαθμούς Κελσίου.

Βίντεο: Weather.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr