Γκασπάτσο καρπουζιού μας ετοιμάζει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος & δροσιζόμαστε μόνο που το βλέπουμε

4 κούπες καρπουζιού, χωρίς κουκούτσι κομμένα σε κύβους, σε 2 δόσεις
2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λάϊμ
1 κ.σ. ξύσμα λάϊμ
1 κ.γ. τζίντζερ, πολτοποιημένο
1 κ.γ. αλάτι
1 κούπα ντομάτες, ψιλοκομμένες
½ κούπα αγγούρι, ψιλοκομμένο
½ κούπα πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
¼ κούπας φρέσκο κόλιανδρο, πολτοποιημένο
2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πιπεριά Jalapeno, ψιλοκομμένο

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Τοποθετήστε 3 κούπες καρπουζιού στο μπλέντερ και πολτοποιήστε τες. Κόψτε το υπολειπόμενο καρπούζι σε μικρούς κύβους (περίπου 1,25 cm).

Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατέψτε πολύ καλά τον πουρέ καρπουζιού, τον χυμό λάϊμ, το ξύσμα λάϊμ, το τζίντζερ και το αλάτι. Ανακατεύοντας με μία κουτάλα προσθέστε την ντομάτα, το αγγούρι, την πράσινη πιπεριά, τον κόλιανδρο, το κρεμμυδάκι, το Jalapeno και τους κύβους καρπουζιού. Τοποθετήστε το στο ψυγείο μέχρι να θελήσετε να το σερβίρετε.

Σημειώσεις: Σερβίρετε σαν πρώτο πιάτο (φρουτοσαλάτα) η για κυρίως εάν συνοδευτεί με πίτα και χούμους.

Who is Who

 

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr