Θα λατρέψετε τα δροσερά Popsicles με καστανό βούτυρο που φτιάχνει ο Άκης Πετρετζίκης σε 10'

Ότι πρέπει για απογευματινό σνακ

Συστατικά
500 ml γάλα 3,5% λιπαρά
4 κ.σ. γιαούρτι
380 γρ. βούτυρο
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2/3 της κούπας ζάχαρη
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Αρχίζουμε να λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξεκινήσει να βράσει.
Σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά. Το βούτυρο αρχίζει και αφρίζει και παίρνει ένα ωραίο καστανό χρώμα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε το βούτυρο από το τηγάνι και το κρατάμε για άλλη χρήση... Το βούτυρο αυτό μπορούμε να το βάλουμε και να σοτάρουμε κρέατα και λαχανικά κλπ.
Τα μαύρα κομματάκια που έχουν μείνει στον πάτο του τηγανιού είναι αυτό που θέλουμε. Αυτά δίνουν τη γεύση στο παγωτό μας.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο στις φόρμες για τα popsicles, τοποθετούμε τα ειδικά ξυλάκια και βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr