Βασικές τρούφες σοκολάτας από τον μοναδικό μας Άκη Πετρετζίκη

Ένα απίθανο γλυκό ότι πρέπει για σήμερα.

Συστατικά
¾ της κούπας (180 ml) κρέμα γάλακτος
600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, πολυ ψιλοκομμένη

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε την κρέμα σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και της δίνουμε μια βράση. Τοποθετούμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη σε ένα μεσαίο μπολ και ρίχνουμε την κρέμα από πάνω.
Βάζουμε το μπολ πάνω από μια κατσαρολα με νερό που σιγοβράζει και με ένα μεταλλικό κουτάλι ή με μια σπάτουλα και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο.
Βάζουμε λαδόκολλα σε μια μεταλλική φόρμα 20 Χ 20 εκ. που έχουμε στρώσει λαδόκολλα στο πάτο του αλλά και στα πλάγια για να μπορούμε έπειτα να βγάλουμε εύκολα τη σοκολάτα μας και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα. Χτυπάμε τη φόρμα μας για να πάει το μείγμα παντού. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
Αφαιρούμε την τρούφα από το ταψί και φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Κόβουμε σε  τετράγωνα και σερβίρουμε. Τα πασπαλίζουμε με κακάο αν χρειαστεί. 

Tip
Είναι σημαντικό να ψιλοκόψουμε καλά τη σοκολάτα έτσι ώστε να λιώσει γρήγορα και ομοιόμορφα, χωρίς να μείνει πολύ στη φωτιά! 

 

Who is Who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr