Ο «Θρίαμβος της Θάλασσας» από τον Έκτορα Μποτρίνι-Μακαρονάδα με όλα τα «καλά» της θάλασσας μέσα

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά σε αυτή τη συνταγή, είναι ότι τα μακαρόνια βράζονται όπως το ριζότο και ως εκ τούτου είναι ζουμερά, χυλωμένα και, φυσικά, κρατάνε στο δόντι.

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά σε αυτή τη συνταγή, είναι ότι τα μακαρόνια βράζονται όπως το ριζότο και ως εκ τούτου είναι ζουμερά, χυλωμένα και, φυσικά, κρατάνε στο δόντι.



Υλικά (για 4 άτομα)

50 γρ. γαρίδες
50 γρ. καραβίδες
200 γρ. μύδια
200 γρ. κυδώνια
200 γρ. ντομάτες λιαστές, κομμένες στα τέσσερα
500 γρ. μακαρόνια νούμερο 5
1 σκ. σκόρδο
1/2 πιπεριά καυτερή

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις καραβίδες και φτιάχνουμε ζωμό από τα κεφάλια και τα κελύφη τους. Σοτάρουμε τα κεφάλια σε ελαιόλαδο, τα σβήνουμε με ένα ποτήρι κρασί και όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε ένα λίτρο νερό. Προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 1 κουτ. γλυκού τριμμένο θυμάρι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να γίνει ο ζωμός.



Ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας λάδι σε μια πλατιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο και την πιπεριά. Προσθέτουμε τα μακαρόνια άβραστα και τα σβήνουμε με ένα ποτήρι λευκό κρασί. Όταν το κρασί εξατμιστεί, ρίχνουμε μέσα σταδιακά το ζωμό, όπως κάνουμε το ριζότο, δηλαδή κάθε φορά που πίνουν τα ζυμαρικά το υγρό, προσθέτουμε ακόμη μία κουτάλα ζωμό. Συνεχίζουμε μέχρι να βράσουν τα μακαρόνια al dente. Λίγο πριν βράσουν τα μακαρόνια, προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μύδια και τα κυδώνια, και τα σκεπάζουμε μέχρι να ανοίξουν. Σερβίρουμε αμέσως. (συνταγή από το athinorama.gr)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr