Τα πιο ευφάνταστα, δημιουργικά και λαχταριστά χριστουγεννιάτικα cup cakes! Πραγματική οπτασία & έτοιμα για δάγκωμα! (φωτό)

Cup cakes σκέτα αριστουργήματα που δεν ξέρεις αν πρέπει να τα φας ή να τα θαυμάσεις!

Βασική συνταγή για cupcakes με άρωμα βανίλιας

Υλικά (για 12 cupcakes):
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. βούτυρο
100 γρ.  ζάχαρη
2 αυγά
1 βανίλια

 

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, σε αντιστάσεις, αλλιώς στους 170°C με αέρα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Στο μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα μας να γίνει κρεμώδες.
Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, με μια κουταλιά της σούπας αλεύρι, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μίξερ τα υλικά.
Σταματάμε να χτυπάμε με το μίξερ τα υλικά και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι ή την μαρίζ.
Μοιράζουμε προσεκτικά το μείγμα μας στις θήκες της φόρμας για muffins ή cupcakes.
Ψήνουμε για 14-18 λεπτά περίπου,  ανάλογα με το φούρνο μας. Με την οδοντογλυφίδα μπορούμε να δούμε πότε είναι ψημένα. (Καλό είναι να μην ξεπεράσουμε τα 18 λεπτά ψησίματος των cupcakes, με αποτέλεσμα να μην τα παραψήσουμε. Από τη στιγμή που θα τα βγάλουμε από το φούρνο θα συνεχίσουν να ψήνονται για περίπου 1' ακόμη έτσι κι αλλιώς.)
Αφού ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Αφού κρυώσουν καλά τα βγάζουμε από τις θήκες της φόρμας και... παίζουμε με την διακόσμηση!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr