Made In Greece ο Χρήστος Λιονής & το Cretan IAMA υπερφάρμακο για τις ιώσεις– Στη νέα σειρά ντοκιμαντέρ ‘’Φάροι’’ του COSMOTE HISTORY
Ο Χρήστος Λιονής ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες επιστήμονες θα προβληθεί στη νέα σειρά ντοκιμαντέρ ‘’Φάροι’’ του COSMOTE HISTORY την Κυριακή 12 Μαρτίου.
«Φάροι», φωτεινά παραδείγματα Ελλήνων, άγνωστα στο ευρύ κοινό, που εμπνέουν μέσα από τη ζωή και τη δράση τους.
Η σειρά παρουσιάζει Έλληνες που μας εμπνέουν, ανθρώπους, που, σε ένα δύσκολο περιβάλλον, δεν το έβαλαν κάτω, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το όραμά τους και να ξεχωρίσουν με τη δράση τους στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.
Όλα ξεκινούν από το Σπήλι Αγ. Βασιλείου στην Κρήτη και το τοπικό Κέντρο Υγείας, καθώς το ιστορικό υγείας των ηλικιωμένων και οι αφηγήσεις τους για τους συντελεστές των υγιών γηρατειών οδήγησαν σε ανθρωπολογικές μελέτες, σε συνεργασία με τον καθηγητή JanSlikkerveer από το Παν. Leiden, οι οποίες κατέγραφαν την αυτόχθονη γνώση και τη σοφία των Κρητών, που διατηρήθηκαν από χιλιάδες χρόνια.
Οι ανθρωπολογικές μελέτες γρήγορα οδήγησαν σε εργαστηριακή έρευνα και η πρώτη αναγνώριση της αντιοξειδωτικής δράσης των αρωματικών φυτών της Κρήτης έγινε στο περιοδικό TheLancetτο 1998.
Το Κρητικό Ίαμα είναι συνδυασμός τριών βοτάνων. Αυτά είναι το φασκόμηλο, θυμάρι και ο δίκταμος σε μια συγκεκριμένη αναλογία. Ο δίκταμος φύεται αποκλειστικά στην Κρήτη. Τα άλλα υπάρχουν και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, αλλά είναι πιθανόν να διαφέρουν από αυτά που περιλαμβάνουν το κρητικό ίαμα όσον αφορά το γενετικό τους αποτύπωμα.
Ποιά είναι η δράση του Cretan Iama
Τα αρωματικά φυτά του Κρητικού Ιάματος έχουν αντιοξειδωτική δράση με αρκετές επιδράσεις στην υγεία και στην άμυνα του οργανισμού.
Με το σκεύασμα , αξιοποιείται η δράση τους έναντι των ιογενών λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού και της γρίπης.
Συστήνεται να χορηγείται, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, στην εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων με τη χορήγηση 2 μαλακών καψουλών την ημέρα για 7 ημέρες.
Η συνεργασία με τους καθηγητές Η. Καστανά και Γ. Σουρβίνο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Σ. Πυρίντσο της Βιολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου οδήγησε στη διατύπωση υποθέσεων για τη δράση των αρωματικών φυτών σε ιογενείς λοιμώξεις και ιδιαίτερα αυτών που προκαλούν λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού και της γρίπης.
Η υπόθεση αυτή ενισχύθηκε από εργαστηριακές δοκιμασίες που έγιναν από τον καθηγητή κ. Σουρβίνο της Ιατρικής Σχολής, κι έτσι οδηγηθήκαμε στην κλινική δοκιμή σε ανθρώπους με αρκετά ενθαρρυντικά αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στο διεθνές περιοδικό International Journal of Ethnopharmacology (2015).
Το Cretan IAMA ξεκίνησε, ερευνήθηκε, ολοκληρώθηκε και παρήχθη εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Η επιστημονική ομάδα (Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής & ΠΦΥ, Στέργιος Πυρίντσος, Αναπληρωτής Καθηγητής Βιολογίας, Γεώργιος Σουρβίνος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας και Ηλίας Καστανάς, Καθηγητής Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας) και η OlvosScienceμε τη δημιουργία του Cretan IAMA κατάφεραν να αξιοποιήσουν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τον πλούτο της ελληνικής γης.
Η Εταιρεία Galenica έχει την ευθύνη της κυκλοφορίας του προϊόντος που στηρίχθηκε στην παραδοσιακή γνώση δημιουργώντας ένα καινοτόμο προϊόν με διεθνή δυναμική, καθώς είναι κατοχυρωμένο με παγκόσμια πατέντα.
Ποιός είναι ο Χρήστος Λιονής
Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και διατηρεί τη θέση του διευθυντού της Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής στο Τμήμα Ιατρικής και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Στο εξωτερικό διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Έρευνας στη Γενική Ιατρική.
Ερευνητικές του προτάσεις έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση κι έχει δημοσιεύσει περί τα 283 άρθρα σε ξενόγλωσσα περιοδικά και 86 σε ελληνικά περιοδικά με σύστημα κριτών.
O Χρήστος Λιονής, στην εκπομπή ‘’Φάροι’’ αυτήν την Κυριακή 12 Μαρτίου.
Ο Χρήστος Λιονής ήξερε από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού ότι θα γίνει γιατρός και μάλιστα Πανεπιστημιακός καθηγητής Ιατρικής. Εμπόδιο του τότε, ο περίγυρός του. Στη φτωχική συνοικία της Κρήτης που μεγάλωνε, αρκετοί γελούσαν με τα όνειρά του. Εκείνος όμως, δεν πτοήθηκε.
Έγινε ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες επιστήμονες. Αυτή τη στιγμή και ύστερα από πολυετή έρευνα, ανακάλυψε μαζί με τους συνεργάτες του, ένα Κρητικό υπέρ-φάρμακο για τις ιώσεις και το κοινό κρυολόγημα.
Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr