Ο μοναδικός Άκης Πετρετζίκης προτείνει να βάψουμε αβγά με αφρό ξυρίσματος

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαντιγί αντί για αφρό ξυρίσματος, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 

10 αυγά λευκά

χρώματα ζαχαροπλαστικής σε πάστα (μπλε, κίτρινο, κόκκινο)

200 γρ. άσπρος αφρός ξυρίσματος ή 330 ml χτυπημένη κρέμα γάλακτος

γάντια μιας χρήσης

λάδι για το γυάλισμα των αυγών

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα αυγά για 15 λεπτά και όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Σε ένα ταψάκι απλώνουμε τον αφρό ξυρίσματος. Καλό είναι να είναι γυάλινο ή πήλινο για να μην βάψει από το χρώμα ζαχαροπλαστικής

Δεν χρειάζεται να τον βάλουμε σε πολύ παχύ στρώμα. 1,5 - 2 εκ είναι αρκετό.

Ρίχνουμε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής σε σταγόνες πάνω στον αφρό και με ένα ξυλάκι ανακατεύουμε ελαφρά τα χρώματα με τον αφρό.

Θέλουμε να κάνει όμορφα σχέδια το χρώμα σαν κύματα

Παίρνουμε τα αυγά και τα βάζουμε στη μια άκρη του ταψιού.  

Με ένα ξυλάκι ή με τα δάχτυλά μας τα κυλάμε μέχρι την άλλη άκρη του ταψιού.

Τα αφαιρούμε από τον αφρό και τα αφήνουμε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα ή χαρτόνι για 10 λεπτά μέχρι να “πιάσει” καλά το χρώμα. Δεν τα καθαρίζουμε. Τα αυγά είναι ακόμα καλυμμένα με τον αφρό.

Με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας καθαρίζουμε τα αυγά από την περίσσια του αφρού.

Ξεβγάζουμε με κρύο νερό τον αφρό από τα αυγά

Αν θέλουμε τα γυαλίζουμε με λίγο λαδάκι.

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών…

Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”.

Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr