Υπέροχο κλαφουτί λεμόνι με κομματάκια σοκολάτας από τον Στέφεν Σιβέ

Θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό!

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. κουβερτούρα 50% - 55% κακάο
30 γρ. βούτυρο αγελάδος + επιπλέον για τη φόρμα
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αυγά (περίπου 3)
ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
300 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

 

Ευχαριστούμε το gastronomos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μεσαίου μεγέθους και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά (να μην κάψει). Χτυπάμε σε ένα μπολ, με έναν αυγοδάρτη, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αυγά και το ξύσμα.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε το γάλα. Οταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, το ρίχνουμε στο σκεύος και το ψήνουμε για 40 λεπτά.
  • Οταν το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

Προτετοιμασία: 15' 

Ψήσιμο: 40'

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr