Δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί στις ζουμερές και πεντανόστιμες φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα BBQ του Άκη Πετρετζίκη (Βίντεο)
Δείτε στο βίντεο βήμα βήμα πως θα τις φτιάξετεακολουθώντας τις οδηγίες του Άκη Πετρετζίκη.
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά φτερούγες κοτόπουλου
σάλτσα BBQ
Για την σαλάτα coleslaw
200 γρ. λάχανο
1 μικρό κρεμμύδι ή ½ μεγάλο
1 καρότο
1/3 κίτρινη πιπεριά
1/3 κόκκινη πιπεριά
2 κοτσάνια σέλερι
½ ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. μαγιονέζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις φτερούγες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
Τοποθετούμε όλες τις φτερούγες πάνω σε μία σχάρα και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να βγάλουν το πολύ λίπος (θέλουμε να φύγουν τα περισσότερα λιπαρά από την πέτσα, το “κακό λάδι”).
Καλό είναι να έχουμε βάλει ένα ταψί με μια λαδόκολλα από κάτω για να μην πέσουν λάδια στον φούρνο.
Έπειτα από 30 λεπτά βγάζουμε τις φτερούγες από τον φούρνο και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε την σάλτσα BBQ και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε η σως να πάει παντού.
Αφαιρούμε από το ταψί με την λαδόκολλα το “κακό λάδι” και τοποθετούμε πάλι τις φτερούγες πάνω στη σχάρα. Καλό είναι να βάλουμε ξανά το ταψί με νέα λαδόκολλα από κάτω.
Ψήνουμε για ακομά 10-15 λεπτά στον φούρνό ή 5 λεπτά στο γκριλ μέχρι να πάρουν οι φτερούγες ένα καραμελένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές. Εναλλακτικά τις ψήνουμε στα κάρβουνα, αλείφοντάς τες όλη την ώρα με ένα πινέλο.
Για την σαλάτα coleslaw
Ψιλοκόβουμε το λάχανο, το κρεμμύδι, το καρότο, την κόκκινη και κίτρινη πιπεριά, το σέλερι, τον μαϊντανό (κρατάμε λίγο για το σερβίρισμα), τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Τα πιέζουμε λίγο με τα χέρια για να ανακατευτούν οι γεύσεις.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, μαγιονέζα και ανακατεύουμε
Σερβίρουμε τις φτερούγες με την σαλάτα coleslaw και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του.
Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών.
Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”.
Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr