Θέλετε να φτιάξουμε σπιτική μαγιονέζα; Θα μείνει αξέχαστη & καμμία σχέση με του εμπορίου
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για μαγιονέζα από.. σπίτι, χωρίς συντηρητικά.
Η μαγιονέζα είναι αγαπημένο συνοδευτικό και ταιριάζει με ψάρι, σαλάτα, κρέας και στα γρήγορα σάντουιτς που παίρνουμε στην δουλειά.
Τι γίνεται όμως με όλα τα συντηρητικά που βρίσκονται μέσα στα βαζάκια του εμπορίου;
Υπάρχει λύση και αυτή είναι η παρακάτω συνταγή για σπιτική μαγιονέζα, χωρίς συντηρητικά αλλά γεμάτη γεύση!
Υλικά
1 κρόκος αβγού σε θερμοκρασία δωματίου
½ κούπα ηλιέλαιο
½ κουταλάκι γλυκού χυμό λεμόνι
½ κουταλάκι γλυκού λευκό ξίδι
½ κουταλάκι γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
αλάτι
λευκό πιπέρι
Μια πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε τον κρόκο σε ένα μπολ και ρίχνουμε με τα δάχτυλα λίγες σταγόνες χλιαρό νερό. Αρχίζουμε να χτυπάμε με αβγοδάρτη (αλλά και στο μίξερ ή το μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα) τον κρόκο και τη μουστάρδα. Ρίχνουμε σταγόνα σταγόνα το λάδι και χτυπάμε συνεχώς. Όταν αρχίσει να πήζει, μπορούμε να ρίχνουμε το λάδι με αυξημένη ροή. Όταν τελειώσει το λάδι, ρίχνουμε το λεμόνι με το ξίδι (πάντα χτυπώντας), το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.
Συμβουλές
Προτιμάμε καλής ποιότητας σπορέλαιο για πιο ελαφρύ και φίνο αποτέλεσμα.
Αν η μαγιονέζα κόψει (γίνει δηλαδή σαν αβγολέμονο), δεν την πετάμε! Χτυπάμε στο μίξερ ένα αβγό (για μεγαλύτερη ασφάλεια βιολογικό) και το χυμό από ένα λεμόνι και σιγά σιγά προσθέτουμε την κομμένη μαγιονέζα. Έχε υπόψη σου ότι έτσι θα γίνει λίγο πιο βαριά.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr