Σε 5' φτιάχνεις αυτό το Moelleux banoffee: O Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πως

Λαχταριστά Banoffee moelleux από τον Άκη Πετρετζίκη...

Συστατικά

400 γρ. dulce de leche

1 πρέζα αλάτι

1 αυγό

2 κρόκοι

1 μπανάνα πολύ ώριμη (120 γρ.)

50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

50 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες

Για το σερβίρισμα

100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη

παγωτό καραμέλα

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το dulce de leche, το αλάτι, το αυγό με τους κρόκους, τη μπανάνα και χτυπάμε για 2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και την κουβερτούρα στο ίδιο μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε το μείγμα με το αλεύρι στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε σε δοσομετρικό δοχείο και γεμίζουμε 6 ατομικά φορμάκια που τα έχουμε βουτυροαλευρώσει.
  • Βάζουμε στον φούρνο για 9 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και ξεφορμάρουμε αμέσως.
  • Σερβίρουμε με παγωτό καραμέλα και λιωμένη κουβερτούρα

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr