Απίθανο ορεκτικό! Ταρτάκια με μους ψητής ντομάτας και σχοινόπρασο δημιουργεί η Ντίνα Νικολάου

Καλοκαιρινό μεζεδάκι με ελαφριά μους ντομάτας. Ότι πρέπει για να συνοδέψει τα δροσερά κοκτέιλ σας.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 δόση ζύμη μπριζέ με γιαούρτι
  • 500 γρ. ντομάτες ώριμες και σφιχτές
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • ½ ματσάκι σχοινόπρασο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 240 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 φύλλα ζελατίνας
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγα ντοματίνια για το σερβίρισμα

 

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα ταρτάκια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Κόβω σε τετράγωνα ή σε κύκλους και τα μεταφέρω σε βουτυρωμένα τσέρκια. Πιέζω με τα δάχτυλά μου να κολλήσουν καλά και ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς.

Για την μους: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Πλένω καλά τις ντομάτες, τις κόβω στα τέσσερα και τις απλώνω σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Σκορπίζω το κρεμμύδι και το σκόρδο και αλατοπιπερώνω και ραντίζω με το ελαιόλαδο. Ψήνω τις ντομάτες για 15-20 λεπτά.
Βγάζω το ταψί από το φούρνο και ρίχνω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και προσθέτω το σχοινόπρασο. Πολτοποιώ μέχρι να λιώσουν εντελώς και αδειάζω το μείγμα σε μια κατσαρολίτσα. Προσθέτω τον γλυκάνισο, την ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βράζω για 15 λεπτά.
Βάζω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν. Τα στοίβω καλά με τα χέρια και τα προσθέτω στην κατσαρόλα με την σάλτσα. Ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθούν εντελώς και αποσύρω από την φωτιά. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με το σύρμα (ή στο μίξερ) σε σφιχτή σαντιγί. Πετάω τον αστεροειδή γλυκάνισο από την σάλτσα και την ρίχνω λίγη λίγη στην σαντιγί, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με απαλές κινήσεις μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω την μους στο ψυγείο για 3 ώρες.
Μεταφέρω την μους σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζω τα ταρτάκια.
Στολίζω με τα ντοματίνια και σερβίρω αμέσως.

 

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr