Κρέμα λεμονιού φτιάχνει για επιδόρπιο ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μετά από ένα "δυνατό" δείπνο

 Υλικά

•    4 λεμόνια ακέρωτα, ξύσμα  και χυμός

•    200 γρ. ζάχαρη

•    100 γρ. βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε κύβους

•    3 αβγά

•    1 αβγό, κρόκος

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

 

Διαδικασία

Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μεταλλικό μπολ.

Βάζουμε το μεταλλικό μπολ πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, φροντίζοντας το μπολ να μην ακουμπάει στο νερό.

Ανακατεύουμε το μείγμα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά με σύρμα τα 3 αβγά και τον κρόκο αβγού.

Ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά στο μείγμα λεμονιού, χτυπάμε με σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί για 10-13 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το μείγμα να δέσει και να αποκτήσει βελούδινη υφή.

Αφαιρούμε την κρέμα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μόλις κρυώσει, μοιράζουμε την κρέμα σε 2 αποστειρωμένα βάζα (250 γρ / βάζο) και τα σφραγίζουμε.

Διατηρούμε την κρέμα λεμονιού στο ψυγείο.

Who is Who

 

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr