10 τρόποι για να εξοικονομείτε μπαταρία στο κινητό
Δείτε πως μπορεί να κάνετε εξοικονόμηση μπαταρίας στο κινητό.
Μπορούμε να βελτιώσουμε την αυτονομία της συσκευής μας, θυσιάζοντας κάποιες λειτουργίες της. Υπενθυμίζουμε ότι όλα τα παρακάτω θα πρέπει να τα εφαρμόσουμε όταν πραγματικά έχουμε ανάγκη μεγάλη αυτονομία.
Όταν για παράδειγμα κάνουμε ένα μεγάλο ταξίδι ή αν δουλεύουμε σε εξωτερικό χώρο για πολλές ώρες, όπως αναφέρει το thetech.gr.
Δεν χρειάζεται να "υποβαθμίσουμε" το αγαπημένο μας smartphone χωρίς λόγο.
1. Απενεργοποιούμε την αυτόματη φωτεινότητα της οθόνης και την ρυθμίζουμε μόνοι μας στο επίπεδο που θέλουμε (ίσα ίσα να βλέπουμε). Η οθόνη "τρώει" την περισσότερη μπαταρία!
2. Απενεργοποιούμε data (internet παρόχου), wifi, bluetooth, nfc και "Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας" (Τα ενεργοποιούμε μόνο αν τα χρειαστούμε και μετά πάλι απενεργοποίηση)
3. Απενεργοποιούμε τον αυτόματο συγχρονισμό εφαρμογών. Αυτό σημαίνει ότι δεν "συγχρονίζει" καμία εφαρμογή μόνη της παρά μόνο αν θέλουμε εμείς. Ανοίγουμε πχ το email μας και πατάμε ανανέωση για να λάβουμε νέα email.
4. Μπορούμε να παρέμβουμε ξεχωριστά σε μία εφαρμογή πχ Gmail και να επιλέξουμε τι να συγχρονίζει από την εφαρμογή.
5. Απενεργοποιούμε το 4G/3G (WCDMA). Με 2G (GSM) λειτουργεί κανονικά το τηλέφωνο (κλήσεις) χωρίς να "ψάχνει" συνεχώς για καλύτερο σήμα.
6. Δεν βάζουμε κινούμενα wallpapers ως φόντο γιατί καταναλώνουν ενέργεια. Επιλέγουμε φωτογραφίες με όσο το δυνατόν περισσότερο μαύρο. Το μαύρο φόντο κρατάει την οθόνη σε χαμηλά επίπεδα φωτεινότητας με αποτέλεσμα λιγότερη κατανάλωση.
7. Η ακρόαση μουσικής αλλά και η ομιλία στο τηλέφωνο, είναι πιο "οικονομικές" αν γίνονται με ενσύρματα ακουστικά. Τα ενσύρματα ακουστικά απενεργοποιούν τα μεγάφωνα της συσκευής και χρειάζονται λιγότερη ενέργεια. Επίσης και η δόνηση καταναλώνει αρκετή ενέργεια οπότε την ενεργοποιούμε μόνο όταν μας χρειάζεται.
8. Δεν αφήνουμε συνδεδεμένο τον φορτιστή στο smartphone περισσότερο από 2 ώρες. Με περισσότερες από δύο ώρες φόρτισης καταστρέφεται σιγά σιγά η μπαταρία, με αποτέλεσμα να μειώνεται η αυτονομία της.
9. Δεν περιμένουμε να αδειάσει τελείως η μπαταρία για να τη φορτίσουμε. Το ιδανικό σημείο έναρξης φόρτισης είναι το 30%. Επίσης δεν φορτίζουμε μέχρι το 100%. Μόλις φτάσει 92% είναι φορτισμένη.
10. Προσοχή στις θερμοκρασίες. Οι πολύ υψηλές, αλλά και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, καταστρέφουν τη μπαταρία μας. Ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας του smartphone μας είναι από 5 έως 35 βαθμοί Κελσίου.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr