Απίθανο γλυκό ντομάτας με τζίντζερ και κάρδαμο φτιάχνει με μεράκι ο Άκης Πετρετζίκης

Συστατικά

•    30 γρ. φρέσκο τζίντζερ καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

•    400 γρ. τοματίνια

•    250 γρ. ζάχαρη

•    250 ml νερό

•    1 κ.σ. μέλι

•    1 λοβό βανίλιας

•    χυμό από 1/2 λεμόνι

•    4-5 σπόρους κάρδαμου ελαφρά σπασμένους

•    4 κλωνάρια θυμάρι

•    1 κλωνάρι δενδρολίβανο

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

Μέθοδος Εκτέλεσης

•    Παίρνουμε τα τοματίνια και τα χαράζουμε σταυρωτά ελαφρά στο κάτω μέρος τους απέναντι από το κοτσάνι και αφαιρούμε το κοτσάνι.

•    Έχουμε βάλει μία κατσαρόλα με νερό να βράζει και ρίχνουμε τα τοματίνια μέσα και βράζουμε για 4-5 λεπτά ώσπου να δούμε πως η φλούδα ξεκολλάει από τα τοματίνια . Βγάζουμε τα τοματίνια από το βραστό νερό και τα βάζουμε σε νερό με πάγο. Στη συνέχεια το ξεφλουδίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

•    Κόβουμε τη βανίλια στη μέση και με τη βοήθεια του πίσω μέρους της λάμας ενός μαχαιριού αφαιρούμε τα σποράκια της.

•    Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, τους σπόρους βανίλιας και τον άδειο λοβό καθώς και τους σπόρους κάρδαμου.

•    Το φέρνουμε σε σημείο βρασμού, το βράζουμε για 5 λεπτά, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα το θυμάρι και το δενδρολίβανο.

•    Ανακατεύουμε ελαφρά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να αρωματιστεί το σιρόπι για 15-20 λεπτά.

•    Σουρώνουμε το σιρόπι, το βάζουμε πίσω στο κατσαρολάκι και προσθέτουμε τα τοματίνια και το ψιλοκομμένο τζίντζερ και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα τοματίνια και να έχει το σιρόπι την πυκνότητα που θέλουμε.

•    Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να είναι αραιό διαφορετικά βράζουμε λίγο ακόμα ή όσο χρειαστεί για να σφίξει το σιρόπι μας. Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.

 

WHO IS WHO

 
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr