Το τέλειο γλυκό: Υπέροχη μους φυστικοβούτυρο από τον Άκη Πετρετζίκη

Τέλεια για επιδόρπιο

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
150 γρ. φιστικοβούτυρο απαλό
300 γρ. σιρόπι αγαύης
60 γρ. κακάο
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα

100 γρ. φυτική σαντιγί
20 γρ. φιστίκια πίνατς, ψιλοκομμένα

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα απαλό και λείο μείγμα.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο το μείγμα για 15-20 λεπτά να σφίξει η μους και στη συνέχεια μεταφέρουμε σε ποτηράκια.
Σερβίρουμε με τη φυτική σαντιγί και τα ψιλοκομμένα φιστίκια.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr