Πεντανόστιμη & ξεχωριστή συνταγή από τον Βαγγέλη Δρίσκα - Ραβιόλι με φρέσκο σολομό, κρέμα και σαφράν!

Ακόμη μια ιδιαίτερη γαστρονομική πρόταση μας παρουσιάζει ο αγαπημένος σεφ και μας βάζει... ολοταχώς στην κουζίνα!

Υλικά:

1 δόση ζύμης για φρέσκα ζυμαρικά

Για την γέμιση:
Φιλέτο σολομού - 200 γρ.
Ψίχα γαρίδας - 200 γρ.
Ρικότα - 100 γρ.
Τριμμένη παρμεζάνα - 100 γρ.
Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα - 2
Ψιλοκομμένος άνηθος - 2 κουτ. σούπας
Αλάτι, πιπέρι

Για την σάλτσα με κρέμα και σαφράν:
Σαφράν σε ίνες ή σκόνη - ¼ του γρ.
Λευκό κρασί - 2 σφηνάκια
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι - 3 κουτ. σούπας
Πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ - 1 κουτ. γλυκού
Βούτυρο - 3 κουτ. σούπας
Κρέμα γάλακτος - 250 ml
Τριμμένη παρμεζάνα - 100 γρ.

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το masterclass.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Βάλτε όλα τα υλικά για την γέμιση στο πολυκόπτη και πολτοποιείστε τα. Αλατοπιπερώστε και γεμίστε τα ζυμαρικά.

Για την σάλτσα με κρέμα και σαφράν:

Μουσκέψτε το σαφράν στο κρασί. Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι και τον πολτό σκόρδου και σβήστε με το κρασί. Αφήστε τα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και μετά ρίξτε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Βράστε για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα και σερβίρετε με τα ζυμαρικά.

Who is Who:

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr