Βίντεο - Ο Άκης Πετρετζίκης στα "κέφια του": Δημιουργεί πεντανόστιμο μιλφέιγ σοκολάτας
Το πιο νόστιμο γλυκό που θα σας ξετρελάνει!
Συστατικά
Για την κρέμα σοκολάτας
200 γρ. κρέμα γάλακτος
800 γρ. γάλα πλήρες
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
5 κρόκους από μέτρια αυγά
100 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
10 γρ. στιγμιαίο καφέ
20 γρ. κακάο
100 γρ. βούτυρο παγωμένο
200 γρ. κουβερτούρα
Για τη βάση
650 γρ. σφολιάτα
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Για το σερβίρισμα
φράουλες
φύλλα δυόσμου
τριμμένη σφολιάτα
κακάο
άχνη ζάχαρη
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για την κρέμα σοκολάτας
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε 700 γρ. γάλα, τη μισή ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κορν φλάουρ, 100 γρ. γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, τον καφέ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Όταν αρχίσει να βράζει το μείγμα, το μεταφέρουμε σιγά- σιγά- στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας παράλληλα. Βάζουμε την κατσαρόλα πίσω στη φωτιά και προσθέτουμε όλο το μείγμα από το μπολ.
Ανακατεύουμε, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Όταν διαλυθεί ο αφρός στην επιφάνεια τότε η κρέμα είναι έτοιμη.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο, την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μία μεμβράνη, φροντίζοντας να ακουμπάει την επιφάνεια της κρέμας, και βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.
Για τη βάση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
Περνάμε τα φύλλα σφολιάτας με ένα πλάστη.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και πιέζουμε ξανά με τον πλάστη.
Κόβουμε τη σφολιάτα σε 12 κομμάτια. Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στη σφολιάτα.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε υψηλή σχάρα.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για το σερβίρισμα
Μεταφέρουμε την παγωμένη κρέμα σοκολάτας σε ένα κορνέ.
Την απλώνουμε πάνω στη σφολιάτα, βάζουμε άλλη μία σφολιάτα από πάνω, την κρέμα, τοποθετούμε την τρίτη σφολιάτα, κρέμα σοκολάτας και διακοσμούμε με φράουλες, δυόσμο, σπασμένα φύλλα σφολιάτας, κακάο σε σκόνη και άχνη ζάχαρη.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr