Γεωργία Μπιτάκου: Ποια είναι η Μανιάτισα σημαιοφόρος του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία - Η μόνη διοργανώτρια αγώνων "ξύλου"
Πρόκειται για την δημοσιογράφο, η οποία πριν απο δέκα μόλις χρόνια πήρε την απόφαση να ιδρύσει το No Limits.
Τις τελευταίες ώρες αρκετοί είναι αυτοί που αναζητούν πληροφορίες για την εκρηκτική μελαχρινή σημαιοφόρο του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό.
Ο λόγος λοιπόν για την Γεωργία Μπιτάκου, η οποία κατάγεται από την Μάνη και είναι η πρώτη και μόνη γυναίκα διοργανώτρια αγώνων μαχητών στο κόσμο
Όσα έλεγε η ίδια στο Vice και στον Πάνο Τουμπέκη για τα παιδικά - νεανικά της χρόνια:
"Ήταν αυστηρός ο μπαμπάς, καθότι μοναχοκόρη από τα τέσσερα συνολικά αδέρφια. Ήμασταν συντηρητική οικογένεια, αλλά δεν μας έλειψε τίποτα. Βέβαια, ο ίδιος άνθρωπος που μέχρι τα 18 δεν με άφηνε να ξεμυτίσω ούτε μέχρι την πλατεία της γειτονιάς, ήθελε η κόρη του να σπουδάσει και ήταν διατεθειμένος να με στείλει και στο εξωτερικό για να σπουδάσω κάτι. Όταν το αντιλήφθηκα αυτό, αν και ήμουν πολύ καλή μαθήτρια -απουσιολόγος και σημαιοφόρος-, σταμάτησα να διαβάζω στις πανελλήνιες, ώστε να μπορέσω να ανοίξω τα φτερά μου. Έτσι, σπούδασα Νομική, Θεατρολογία και Δημοσιογραφία στην Ιταλία, έζησα στο Μπάρι, στην Ανκόνα και τη Ρώμη και πέρασα πολύ όμορφα εκεί".
Πού μεγάλωσες;
Στον Μαραθώνα, αλλά οι ρίζες μου είναι από Μάνη και Σούλι.
Από συναδελφική περιέργεια και μόνο, δεν μπορώ να μη σε ρωτήσω γιατί επέλεξες τη δημοσιογραφία για σπουδές.
Με είχαν επηρεάσει αρκετά οι καθηγητές μου επειδή έγραφα καλά, είχα ξεκινήσει κι ένα σχολικό περιοδικό που είχε βραβευτεί ως το κορυφαίο μαθητικό έντυπο τότε και κάπως έτσι μου ήρθε.
Σε άλλο σημέιο της συνένετυξης της στο Vice εξηγεί: "Λόγω της Οριάνα Φαλάτσι, θέλησα να ειδικευτώ στο πολεμικό ρεπορτάζ. Όταν λοιπόν συνέβη το περιστατικό που έσκασε η βόμβα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη στα χέρια του Σάββα Ξηρού, η εφημερίδα Απογευματινή έψαχνε προσωπικό. Έτσι μπήκα στον χώρο και το 2003, που ξέσπασε ο πόλεμος στο Ιράκ, σε ηλικία 23 χρονών τότε, αποφάσισα να πάω εκεί. Η εφημερίδα, λόγω ηλικίας και οικονομικής αδυναμίας, δεν μπορούσε να με στείλει. Έτσι, πήρα δανεικά από τον αδελφό της μητέρας μου και πήγα μόνη μου στην Ιορδανία, εκεί όπου νοίκιασα τζιπ και οδηγό, και στη συνέχεια πήγα στη Βαγδάτη όπου έμεινα για δύο μήνες, γυρίζοντας παράλληλα όλη τη χώρα.
Είχα την τύχη αρχικά να παραμείνω αρτιμελής, αλλά και να μου δώσουν συνέντευξη οι Φενταγίν - η πρώτη συνέντευξη των Φενταγίν σε ευρωπαϊκό Μέσο τότε. Γύρισα με πολύ καλό υλικό και στη συνέχεια έφυγα για τη ζούγκλα Τσιάπας, για ρεπορτάζ σχετικά με το κίνημα των Ζαπατίστας και στόχο μια κουβέντα με τον ηγέτη τους, τον Μάρκος. Γενικά κυνηγούσα πράγματα που οι άλλοι θεωρούσαν ανέφικτα. Αργότερα απογοητεύτηκα λίγο με το πώς εφαρμόζεται η δημοσιογραφία στην Ελλάδα και αποστασιοποιήθηκα".
Πως εγινε διοργανώτρια αγώνων
"Το 2006 ακολούθησα ως ρεπόρτερ τον αδερφό μου και παγκόσμιο πρωταθλητή στο muay thai, τον Σταμάτη Μπιτάκο, σε αγώνες στην Κωνσταντινούπολη. Μαγεύτηκα από το σόου και τους μαχητές εκεί. Τότε δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα. Στο αεροπλάνο της επιστροφής, ενώ συζητούσαμε με τον αδερφό μου για το πόσο μας άρεσε το event, ο Σταμάτης μού πέταξε την ιδέα να το προσπαθήσω στην Ελλάδα, επειδή είχα και τις γνωριμίες στα media. Κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο, κάλεσα αμέσως έναν φίλο δικηγόρο για να μάθω τις διαδικασίες που χρειάζονταν να ακολουθηθούν για μια τέτοια επένδυση. Το στοίχημα ήταν να το κάνω τηλεοπτικό σόου και από εκεί και πέρα να καταφέρω να με εμπιστευτούν χορηγοί, συνεργάτες και γενικά ο κόσμος. Ήταν πολύ δύσκολο τότε, διότι μιλάμε για μια εποχή που έλεγες τη λέξη kickboxing και το θεωρούσαν πολύ απαξιωτικό. Πηγαίναμε σε εκπομπές -και σήμερα συμβαίνει κάποιες φορές- και ρωτούσαν τι είναι αυτό, αν πονάει και αν είναι επικίνδυνο. Ωστόσο εμένα με ιντρίγκαρε. Πρώτον επειδή δεν υπήρχε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα και δεύτερον επειδή δεν υπήρχε καμιά άλλη γυναίκα στον κόσμο που να το εκανε".
Σε αλλη συνεντευξη της στον Σπύρο Καλαματιανό και στο www.primadonnavera.gr
"Εμπιστεύομαι πάντα Έλληνες σχεδιαστές και αγαπώ πάρα πολύ την αισθητική του Πάνου Ζήνα. Σχεδόν σε όλες μου οι παρουσιάσεις του No Limits έχω ντυθεί με φορέματα του Πάνου Ζήνα. Όπως είπες, η μόδα έχει να κάνει με αισθητική, έχει να κάνει με ποιότητα, έχει να κάνει με ομορφιά, στοιχεία που όταν συνδυαστούν με τη δύναμη έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".
Απόσπασμα από την πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ:
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr