Ένα ιδιαίτερο γλυκό από την Ντίνα Νικολάου: Φοβερό σαρλότ με μους σοκολάτα και μπανάνες

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα... Δοκιμάστε τον λοιπόν!

Σαρλότ με μους σοκολάτα και μπανάνες


ΥΛΙΚΑ

Για την σαρλότ
15 μπισκότα σαβαγιάρ
1 μπανάνα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
Για τη μους

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52%
200 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα
100 γρ. γάλα φρέσκο
2 κουτ. σούπας ρούμι, προαιρετικά
Για το σερβίρισμα

1 μπανάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας νερό

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη μους: Βάζω το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνω καλά (όχι να βράσει). Σπάω τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ και ρίχνω το ζεστό γάλα. Αφήνω για 1 λεπτό για να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα και ανακατεύω καλά με ένα σύρμα. Αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει για μισή ώρα. Ρίχνω το ρούμι και ανακατεύω καλά. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την προσθέτω λίγη λίγη στη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς.
Συναρμολόγηση: Παίρνω το ειδικό σκεύος για σαρλότ και την καλύπτω με μεμβράνη.
Σπάω στη βάση 2-3 μπισκότα σαβαγιάρ. Τοποθετώ στα τειχώματα του σκεύους, σαβαγιάρ το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλύψω τελείως τα πλάγια του σκεύους. Αδειάζω όλη τη μους μέσα στην σαλατιέρα.
Καθαρίζω την μια μπανάνα και την κόβω σε 3-4 μεγάλα κομμάτια. Βυθίζω τα κομμάτια μέσα στην μους και στρώνω την επιφάνεια με ένα κουτάλι για να καλύψω καλά τις μπανάνες. Σκεπάζω τη μους με μπισκότα σαβαγιάρ και καλύπτω με τη μεμβράνη που περισσεύει από το σκεύος. Αφήνω στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η μους.

Για το σερβίρισμα: Βάζω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη με το νερό και ζεσταίνω μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία καραμέλα. Ρίχνω μέσα τα λεπτά φετάκια της μπανάνας και ανακινώ χωρίς να ανακατέψω με κουτάλι (για να μη διαλυθούν οι μπανάνες).
Βγάζω τη σαρλότ από το ψυγείο και αναποδογυρίζω με τη βοήθεια της μεμβράνης σε μια πιατέλα. Βάζω στην κορυφή τις καραμελωμένες μπανάνες και σερβίρω αμέσως. Αν θέλω, πασπαλίζω και με λίγη έξτρα τριμμένη σοκολάτα.

 

WHO IS WHO


Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr