Απίθανο κριθαρότο με μοσχάρι & οδηγίες του Άκη Πετρετζίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα φοβερό πιάτο ιδανικό για όλη την οικογένεια! 

Συστατικά
1.200 γρ. οσομπούκο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
150 γρ. λευκό κρασί
2 ½ λίτρα νερό
1 κύβο κότας
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
1 καρότο
½ κ.γ. κύμινο
¼ κ.γ. γλυκάνισο
2 στικ κανέλας
250 γρ. κριθαράκι μέτριο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κοφτή κ.σ. ζάχαρη
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
50 γρ. βούτυρο παγωμένο
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
θυμάρι
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
Για το σερβίρισμα

τριμμένη φέτα
2 φέτες λεμόνι
μαϊντανό

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε μία κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το οσομπούκο και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
Ρίχνουμε φύλλα δάφνης, σβήνουμε με λευκό κρασί και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
Προσθέτουμε το νερό και τον κύβο.
Όταν πάρει βράση, κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 ώρες.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το οσομπούκο από τη φωτιά, το σουρώνουμε και ρίχνουμε στον ζωμό το μεδούλι από τα κόκαλα.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο σε χοντρά κομμάτια.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, κύμινο, γλυκάνισο, στικ κανέλας, κριθαράκι, πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε. Ρίχνουμε ντομάτα κονκασέ, την κρυσταλλική ζάχαρη και με μία κουτάλα σούπας προσθέτουμε σιγά-σιγά τον ζωμό από το κρέας για 15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε το κριθαράκι από τη φωτιά. Προσθέτουμε παγωμένο βούτυρο, το οσομπούκο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε παρμεζάνα τριμμένη, μαϊντανό ψιλοκομμένο, θυμάρι, ξύσμα και χυμό λεμόνι.
Σερβίρουμε με μία κουτάλα και προσθέτουμε τριμμένη φέτα, φέτες λεμόνι και μαϊντανό ψιλοκομμένο.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr