Η μοναδική Μαρία Εκμεκτσίογλου προτείνει ένα πιάτο για αποτοξίνωση - Μια εξαιρετική ψαρόσουπα!

Μια θρεπτική ψαρόσουπα για να κάνετε αποτοξίνωση και να πάρετε όλα τα θρεπτικά της στοιχεία! 

ΥΛΙΚΑ:

1 πεσκαντρίτσα του κιλού
2 σκορπίνες
10 γαριδούλες
8 μύδια με κέλυφος
1 σέλινο
2 καρότα
2 μικρές πατατούλες
1 κρεμμύδι
Αλατάκι, πιπεράκι

Ευχαριστούμε θερμά την Μαρία Εκμεκτσίογλου και το mariaekmektsioglou.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Φιλετάρουμε τα ψάρια και τα βάζουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα κεφάλια και τα κόκαλά τους και τα βράζουμε. Μετά στραγγίζουμε και παίρνουμε τον ζωμό.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό, τα φιλεταρισμένα ψαράκια, γαριδούλες και μύδια. Κόβουμε ζάρια το σέλινο, τα καρότα και τις πατάτες, το κρεμμύδι ολόκληρο και τα βράζουμε όλα μαζί, προσθέτοντας αλατάκι και πιπεράκι. Το κρεμμύδι το αφαιρούμε στο τέλος, ολόκληρο όπως το βάλαμε. Σβήνουμε τη φωτιά μόνο όταν έχουν μαλακώσει τα ζάρια των λαχανικών.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο, λεμονάκι, φρεσκοτριμμένο πιπεράκι και η ψαρόσουπά μας είναι έτοιμη. 

 

Who is Who

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη.
Ένας μεγάλος έρωτας και ένας γάμος την έφεραν στη Θεσσαλονίκη όπου έζησε 15 χρόνια.
Μετά το τέλος του γάμου της επέστρεψε στα πάτρια εδάφη όπου ζει τα τελευταία χρόνια.
Έχει τρεις γιους, τον Αλέξανδρο, τον Απόλλωνα και τον Πασχάλη.

Διδάσκει στο πανεπιστήμιο Halic γαστρονομία, είναι μέλος στους Chaine des Rotisseurs, στον Σύλλογο Γαστρονομίας Τουρκίας, στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου «Χαμένες Γεύσεις του Αιγαίου» και στο Chef’s Club, ενώ είναι ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Maria’s στο Ετιλέρ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr