Story of the day: 22χρονος από το Έσσεξ έχασε όλες του τις αναμνήσεις μέχρι την ηλικία των 16 (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)
Μια απίστευτη περιπέτεια που ξεκίνησε με ένα λιποθυμικό επεισόδιο σε σταθμό τρένου ζει από τον περασμένο Ιούνιο ο Άντονι Χόλι από το Έσσεξ, ο οποίος δεν μπορεί να θυμηθεί τη ζωή του μέχρι την ηλικία των 16 ετών.
Ο Χόλι μετά τη λιποθυμία του μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έχει μολυνθεί από μηνιγγίτιδα που εξελίχθηκε σε εγκεφαλίτιδα, μια πάθηση που «έσβησε» τη μνήμη του.
Αποτέλεσμα της περιπέτειας αυτής είναι ο Χόλι να μην θυμάται τη μητέρα του, την αδερφή του, τους φίλους αλλά ούτε και το όνομά του.
Ο Χόλι χρειάστηκε παράλληλα να μάθει ξανά πώς να πλένεται, να χτενίζεται και να πηγαίνει στην τουαλέτα γιατί δεν μπορούσε να θυμηθεί πώς γίνονται όλες αυτές οι καθημερινές κινήσεις.
Σήμερα ο 22χρονος υπάλληλος σούπερ μάρκετ δεν έχει καμία ανάμνηση των οικογενειακών γιορτών, των δασκάλων τους στο σχολείο, των αγαπημένων του παιχνιδιών ή των γενεθλίων του πριν τα 16 του.
«Το να χάσεις τη μνήμη σου είναι σαν να βλέπεις τη ζωή σου σαν ταινία. Είναι πολύ άσχημο. Μου λένε για πράγματα που έχω κάνει αλλά εγώ δεν καταλαβαίνω τι μου περιγράφουν.
Οι διασώστες, μάλιστα, χρειάστηκε τον Ιούνιο να καταφύγουν στο κινητό του προκειμένου να βρουν κάποια επαφή με την οικογένειά του.
Ο Χόλι έμεινε στο νοσοκομείο για έναν μήνα και δεν μπορούσε να θυμηθεί ποιος είναι μέχρι τη δεύτερη εβδομάδα νοσηλείας.
«Έβλεπα αγαπημένους μου ανθρώπους αλλά δεν μπορούσα να αναγνωρίσω τις φωνές τους, δεν μπορούσα να τους μιλήσω και έβαζα τα κλάμματα» περιέγραψε την εμπειρία του των πρώτων ημερών ο 22χρονος Βρετανός, σύμφωνα με την Daily Mail.
Το πρώτο διάστημα, μάλιστα, πίστευε ότι περίμενε ακόμα το τρένο στο σταθμό στον οποίο κατέρρευσε.
«Έχω ξεχάσει όλα μου τα σχολικά χρόνια, ό,τι έμαθα. Δεν θυμάμαι τα παιχνίδια μου, δεν θυμάμαι συγγενείς, είναι τρομακτικό» κατέληξε ο Χόλι.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr