Brownies με δύο σοκολάτες και μύρτιλα από την καταπληκτική μας Ντίνα Νικολάου!

Ένα φοβερό γλυκό για κάθε ώρα της ημέρας! 

ΥΛΙΚΑ

225 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες Γιώτης
115 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη καστανή Fytro
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
4 αβγά
150 γρ. φαρίνα Γιώτης
1 κουτ. γλυκού αλάτι
150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες Γιώτης
300 γρ. μύρτιλα φρέσκα
1 συσκευασία Γιώτης Crème, για το σερβίρισμα
λίγα μύρτιλα για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε τις σταγόνες κουβερτούρας σε ένα κατσαρολάκι με το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα σε ένα μπολ, προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, τα αβγά, την υγρή βανίλια, την φαρίνα, την κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες, τα μύρτιλα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
Στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μείγμα για τα brownies. Iσιώνουμε με ένα κουτάλι και ψήνουμε στο φούρνο για 35 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα μπολ την φυτική κρέμα και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει. Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και γαρνίρουμε το μπράουνις. Σκορπίζουμε και λίγα μύρτιλα και σερβίρουμε σε κομμάτια.

 

WHO IS WHO


Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr