Τσουρέκι για vegans: Μια μοναδική συνταγή για όσους προσέχουν την διατροφή τους από την Μυρσίνη Λαμπράκη!
Ένα μοναδικό και άκρως πασχαλινό γλυκό για vegans πρότεινε η Μυρσίνη Λαμπράκη και μας έδωσε και τη συνταγή!
Μία πρωτότυπη συνταγή για το Πάσχα ετοίμασε η Μυρσίνη Λαμπράκη!
Η γνωστή σεφ έφτιαξε τσουρέκι για vegans με ζάχαρη καρύδας και αβοκάντο, μαζί με τον ζαχαροπλάστη Στέφανο Διαμαντόπουλο, όπως μας ενημέρωσε μέσω instagram...
Μάλιστα, μας έδωσε και τη συνταγή ώστε να το φτιάξουμε, μέσα από το site της, mirsini.gr...
ΥΛΙΚΑ
Για 4 κομμάτια
Για τη συνταγή
1500 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
7 γρ. αλάτι
500 γρ. ζάχαρη καρύδας
250 γρ. αβοκάντο ώριμα
200 γρ. μαγιά νωπή
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Χυμό από ένα λεμόνι
750 γρ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ζεσταίνετε το νερό (χωρίς να είναι καυτό) και ρίχνετε μέσα τη μαγιά δουλεύετε με έναν αυγογδάρτη να διαλύσει.
2. Προσθέτετε τη ζάχαρη καρύδας, τα αβοκάντο ψιλοκομμένα, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και τον χυμό λεμόνι.
3. Στο τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο και δουλεύετε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ για 5-6 λεπτά μέχρι να σφίξει το ζυμάρι.
4. Αδειάζετε το ζυμάρι σε αλευρωμένο πάγκο, πασπαλίζετε με ένα δυο μικρές χούφτες αλεύρι και ζυμώνετε με απαλές κινήσεις το ζυμάρι έτσι ώστε να απορροφήσει το αλεύρι.
5. Αδειάζετε σε ένα μπολ, σκεπάζετε με μεμβράνη και βάζετε σε ζεστό μέρος το ζυμάρι σας να φουσκώσει.
6. Κόβετε σε κομμάτια στο μέγεθος περίπου ενός μεγάλου ροδάκινου. Πλάθετε σε κορδόνια και πλέκετε σε κοτσίδες.
7. Τοποθετείτε τα τσουρέκια σε ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και τα βάζετε σε ζεστό φούρνο να φουσκώσουν (στόφα στους 25C βαθμούς).
8. Όταν διπλασιαστούν σε όγκο τα περνάτε με ελαφρύ ζαχαρόνερο και τα ψήνετε στους 180C βαθμούς για 40-45 λεπτά.
9. Τα βγάζετε από τον φούρνο και τα τοποθετείτε πάνω σε σχάρες να τραβήξουν την υγρασία τους.
10. Πασπαλίζετε αν θέλετε με άχνη ζάχαρη.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε να φτιάξετε και ένα απλό γλάσσο με άχνη ζάχαρη και λίγο νερό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr