Αυτό το γλυκό θα σας ξετρελάνει! Brownies Cheesecake από τον μοναδικό Άκη Πετρετζίκη (ΒΙΝΤΕΟ)
Το απόλυτο γλυκό!
Συστατικά
Για τα brownies
250 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά μέτρια
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. κακάο
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. λευκή κουβερτούρα
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό μέτριο
200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη
φύλλα δυόσμου
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα brownies
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων. Το αφήνουμε 1 λεπτό για να λιώσει στα 800 Watt.
Σε άλλο μπολ προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, το κακάο και αλάτι.
Αφαιρούμε το βούτυρο από τον φούρνο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε στο μπολ με το βούτυρο το μείγμα με τα ξηρά υλικά, την κουβερτούρα και τη λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 25x32 εκ. Απλώνουμε βούτυρο σε όλη την επιφάνεια της λαδόκολλας και μεταφέρουμε το μείγμα από το μπολ. Απλώνουμε για να πάει παντού.
Για την κρέμα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου, την κρυσταλλική ζάχαρη και το αυγό.
Σε ένα γουδί ρίχνουμε κρυσταλλική ζάχαρη, τη μαστίχα και χτυπάμε για να διαλυθεί η μαστίχα. Την προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα σύρμα. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, τη μεταφέρουμε πάνω στο σοκολατένιο μείγμα μέσα στο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 1 ώρα για να κρυώσει.
Για το σερβίρισμα
Κόβουμε σε ομοιόμορφα κομμάτια.
Μεταφέρουμε δύο brownies σε ένα πιάτο. Απλώνουμε εναλλάξ κουβερτούρα λιωμένη και λευκή κουβερτούρα λιωμένη και σερβίρουμε με δυόσμο.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr