Δροσιστικό σορμπέ φράουλας με γρεναδίνη από την μοναδική Ντίνα Νικολάου

Μια λιχουδιά με άρωμα και γεύση δροσιάς, κατάλληλο για επιδόρπιο, αλλά και για μια ευχάριστη εναλλαγή ανάμεσα σε διαφορετικά  πιάτα, για να καθαρίσει τη γεύση ώστε να δεχτεί απολαυστικά τη συνέχεια.

Υλικά

600 γρ. φράουλες ώριμες και γερές

220 γρ. ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική

220 γρ. νερό

1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού, κατά προτίμηση βιολογικό

1 κουτ. γλυκού μπράντι

1 κουτ. γλυκού γρεναδίνη

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

Καθαρίζω τις φράουλες από τα κοτσανάκια και τις πλένω καλά.  Τις κόβω σε κομματάκια και τις ραντίζω με το λεμόνι και το μπράντι.  Τις λιώνω στο μπλέντερ.
Σε μια κατσαρόλα βράζω το νερό με τη ζάχαρη ανακατεύοντάς το.  Το αφήνω να βράσει για 4΄ λεπτά.  Το αφήνω να κρυώσει.  Όταν κρυώσει, ανακατεύω τον πολτό της φράουλας με το σιρόπι.
Προσθέτω τη γρεναδίνη και τα χτυπάω με το μίξερ όλα μαζί.  Βάζω το σορμπέ στην παγωτομηχανή να χτυπηθεί και να δέσει, για 35΄ λεπτά.Σας συμβουλεύω να ακολουθήσετε τις οδηγίες χρήσεως της συσκευής.
Αν δεν υπάρχει παγωτομηχανή, το αφήνω στην κατάψυξη για 40΄ λεπτά, το ξαναχτυπάω με το μίξερ και το αφήνω στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Το σερβίρω βγάζοντάς το σε μπαλίτσες, σε κολονάτο ποτήρι του μαρτίνι, γαρνιρισμένο με φρέσκες φράουλες ή και με φρέσκα φύλλα μέντας.

WHO IS WHO


Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr