Ο Άκης Πετρετζίκης δημιουργεί το πιο απίθανο κοκτέιλ: Φοβερό skinny Mojito
Ένα δροσιστικό και καλοκαιρινό κοκτέιλ ότι πρέπει για την παρέα σας.
Συστατικά
4 λάιμ
40 γρ. ζάχαρη καστανή
φύλλα δυόσμου + έξτρα για το σερβίρισμα
320 γρ. ρούμι
200 γρ. σόδα light
πάγος
Μέθοδος Εκτέλεσης
Κόβουμε τα λάιμ στα 4 και τα μοιράζουμε στα ποτήρια.
Μοιράζουμε τη ζάχαρη στα ποτήρια και τα φύλλα δυόσμου.
Πιέζουμε με το ειδικό εργαλείο ή με ένα γουδοχέρι μέχρι να συνθλίψουμε εντελώς τα λάιμ.
Μοιράζουμε το ρούμι, τη σόδα και τον πάγο στα ποτήρια.
Διακοσμούμε με φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.
Who is who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr