Τα αγαπημένα σαλατοφαγητά της Ντίνας Νικολάου και οι συνταγές τους

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που απαιτεί εύκολα και δροσερά φαγητά. 

Ιδιαίτερα τις ημέρες με την αφόρητη ζέστη, μου είναι αδύνατο να ανάψω φούρνο για ώρες. Φροντίζω λοιπόν, να φτιάχνω πιάτα που θα χορτάσουν την οικογένεια, δεν θα απαιτούν τσιγαρίσματα, τηγανίσματα και βαριές σάλτσες.

Μπορούν να φτιαχνούν από νωρίς και να μείνουν στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. Η καλύτερη παρέα τους είναι η παγωμένη μπυρίτσα!

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση των συνταγών

Απολαύστε τα!

Ρυζοσαλάτα με αρακά, γαρίδες και σάλτσα γιαουρτιού με κάρι
9954

Σαλατοφαγητό με κόκκινα φασόλια και πλιγούρι
0469

Μαυρομάτικα φασόλια με χωριάτικο λουκάνικο, πλιγούρι και κολοκυθάκια
2135

Λαχανόρυζο «Πολίτικο» με καρότα και μυρωδικά
2882

Ρεβίθια με τόνο και σάλτσα αντσούγιας
0633

Ρυζοσαλάτα με λαχανικά
9982P

Σαλατομακαρονάδα με σολομό κονσέρβας και πέστο άνηθου
0705

Μαυρομάτικα σαλάτα με τόνο και ντομάτες
2168

Βίδες με χωριάτικη σαλάτα
9620P

Πατατοσαλάτα με λεμόνι, άνηθο και ραπανάκια
8258

Ρυζοσαλάτα με σφικτοβρασμένα αυγά και δυόσμο
9977

Who is who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρ' όλο που ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις γαστρονομικές Σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 («Πρωινός καφές») τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης Cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque», η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr