Ένα υπέροχο πιάτο που μυρίζει θάλασσα! - Καβούρια γιουβέτσι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ένα αλλιώτικο, πιο ελαφρύ και πλούσιο σε γεύσεις γιουβέτσι, που μυρίζει θάλασσα

Υλικά Συνταγής

5 φρέσκα καβούρια
1 καρότο κομμένο μπρινουάζ
1 κολοκύθι
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο κομμένο μπρινουάζ
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 φλ. κριθαράκι
6 κ.σ. σκορδόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 λεμόνι (χυμός)

Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τα καβούρια γιουβέτσι, τα ζεματάμε πρώτα σε λίγο βραστό νερό για 1-2΄ , μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Κρατάμε το νερό στο οποίο έβρασαν. Παράλληλα, ανοίγουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα καβούρια.

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Σοτάρουμε μαζί και τα καβούρια για 2΄ και τα βγάζουμε σε πιατέλα.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε, να λαδωθεί καλά. Προσθέτουμε και τα σοταρισμένα λαχανικά. Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό όπου έβρασαν τα καβούρια. Για κάθε φλ. κριθαράκι προσθέτουμε δυόμισι νερό.

Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10΄. Τέλος, ξαναρίχνουμε τα καβούρια στο φαγητό. Στύβουμε λεμόνι και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr