- Σε ένα μπολ βάζουμε τη σοκολάτα, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1 ½ λεπτό.
- Βάζουμε 3 κ.σ. από τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα φύλλο σιλικόνης (silpat) και την απλώνουμε με μία σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια του silpat. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.
- Παίρνουμε ένα πατρόν σε σχήμα φύλλου με μήκος 8 εκ.
- Χαράσσουμε τη σοκολάτα σε «πέταλα» έχοντας ως οδηγό το πατρόν, τυλίγουμε το silpat από τις μικρές πλευρές και περνάμε τις άκρες από 2 τσέρκι 9 εκ. Σκοπός είναι να δώσουμε μία καμπυλότητα στη σοκολάτα καθώς κρυώνει.
- Απλώνουμε 2-3 κ.σ. από τη σοκολάτα με τη σπάτουλα σε άλλο silpat και κόβουμε μικρούς κύκλους με ένα τσέρκι 4 εκ. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί καλά για 10 λεπτά.
- Ξεφορμάρουμε προσεκτικά 10 «πέταλα». Ξεφορμάρουμε ένα μικρό κύκλο και τον κόβουμε στη μέση.
- Παίρνουμε το ένα ημικύκλιο, απλώνουμε λίγη λιωμένη σοκολάτα και κολλάμε 5 «πέταλα». Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με το άλλο ημικύκλιο. Αφήνουμε να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.
- Βάζουμε λίγη λιωμένη σοκολάτα στο κέντρο του πιάτου σερβιρίσματος και σταθεροποιούμε το μισό σοκολατένιο λουλούδι.
- Τοποθετούμε στο κέντρο λίγη λιωμένη σοκολάτα και βάζουμε, κάθετα, ένα μακαρόν.
- Βάζουμε λίγη ακόμα σοκολάτα για να κολλήσουμε το άλλο μισό λουλούδι.
- Περιχύνουμε με τη ζεστή κρέμα anglaise και αφήνουμε τα πέταλα να ανοίξουν.
Ευχαριστούμε το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής.
Who is who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.