Κυριάκος Μελάς: «Parmentier» γλυκοπατάτας με γιαούρτι και καπνιστή πάπρικα – Mια άκρως αρωματική συνταγή

Μια πολύ θρεπτική σούπα 

Μια πεντανόστιμη θρεπτική σούπα, πλούσια αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, που η γλυκίζουσα αίσθηση που αφήνει ταιριάζει ιδανικά με πικάντικες γεύσεις.Θα συναρπάσει αν προσθέσετε κομματάκια από πικάντικο κρέας, ή τραγανά κρουτόνς ή ακόμα τρίμματα blue cheese ή φέτας.

Υλικά

1 πράσο κομμένο σε ροδέλες

1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

2 γλυκοπατάτες κομμένες σε φέτες

1 κεσεδάκι γιαούρτι ( 200 γρ.)

3 κ.τ.σ. ελαιόλαδο

1 ½ L ζωμό κοτόπουλο

1 κ.τ.γ. καπνιστή πάπρικα ή μπούκοβο γλυκό

1 φύλλο δάφνης

1 κλαδάκι φρέσκο Θυμάρι (προαιρετικά)

Αλάτι -πιπέρι

Μπορείτε να βρείτε την συνταγή και στον προσωπικό λογαριασμό του Κυριάκου Μελά στο Instagram 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο, στην συνέχεια προσθέστε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και σβήστε με το ζωμό.

Αφήστε το να πάρει μια βράση και να μειωθούν λίγο τα υγρά του, αφαιρέστε την δάφνη και το θυμάρι και αλέστε τα στο μπλέντερ.

Προσθέστε το γιαούρτι ανακατέψτε ελαφρά & σερβίρετε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr