Κυριάκος Μελάς: Quesadilla με πιπεριές Φλωρίνης και κουνουπίδι
Η απόλυτη μεξικάνικη συνταγή...
ΥΛΙΚΑ
για τα πιτάκια
120 γρ. αλεύρι λευκό
65 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
65 γρ. καλαμποκάλευρο
125 ml νερό
1 κ.τ.γ. αλάτι
για την γέμιση
250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτες φετες
κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτες φετες
1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτες φετες
½ κούπα κουνουπίδι ψιλοκομμένο
κ.τ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.τ.γ. κύμινο
κ.τ.γ. πάπρικα καπνιστή
¼ κ.τ.γ. σκόρδο σε σκόνη
½ κ.τ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
1 κ.τ.γ. ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. τυρί γραβιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ κοσκινίστε και τα δυο είδη αλευριού ρίξτε το νερό, το αλάτι και ζυμώστε ωσότου γίνει ένα μαλακό ζυμάρι και να μην κολλάει στα χεριά.(Σε περίπτωση που κολλάει προσθέστε λίγο αλεύρι).
Χωρίστε την ζυμη σε μικρά μπαλάκια και με ένα πλαστή ανοίξτε σπολύ λεπτά και στρογγυλά πιττάκια .
Βάλτε δυο τηγάνια πανω στις εστίες , το ένα σε μέτρια φωτιά και το άλλο σε δυνατή.
Τοποθετήστε το κάθε πιτάκι για μισό λεπτό πρώτα στη μέτρια φωτιά από κάθε πλευρά και στη συνέχεια το βάλτε το σε δυνατή φωτιά(απο κάθε πλευρά)για αλλο ένα μισό λεπτό περίπου , ώστε να φουσκώσει και να πάρει λίγο χρώμα.
Στη συνέχεια σοτάρετε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, το κιμά και ανακατεύστε πολύ καλά μέχρι να ροδίσει και προσθέστε τις πιπεριές,το κουνουπίδι και τα μπαχαρικά,αλατωπιπερώστε και ανακατέψτε καλά μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά .
Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέστε το τυρί κρέμα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Γεμίστε με το μίγμα το κάθε πιτάκι στη μέση και πασπαλοζονας με γραβιέρα .Διπλώστε την στην μέση και ζεσταίνεται ξανά απο το τηγάνι ή απο την τοστιέρα μέχρι να λιώσει το τυρί .
Τέλος κόψτε το στην μέση και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr