Good news: Ένας μεσίτης & ένας εργολάβος έμειναν χωρίς δουλειά και τώρα φτιάχνουν γλυκό κουταλιού και μαρμελάδα από ελιά! (φωτό)
Τί κοινό μπορεί να έχουν ένας μεσίτης κι ένας εργολάβος στην εποχή της κρίσης; Πάντως όχι την οικοδομή αλλά ... την ελιά!
Τί κοινό μπορεί να έχουν ένας μεσίτης κι ένας εργολάβος στην εποχή της κρίσης; Πάντως όχι την οικοδομή αλλά ... την ελιά!
Ο Στέφανος Σηφάκης και ο Ζαχαρίας Λάλας
Η κρίση της χώρας χτύπησε τους πάντες ακόμα και επαγγέλματα που ήταν στο «απυρόβλητο» όπως οι εργολάβοι και οι κτηματομεσίτες. Τις ζωές τους, άρδην, είδαν να αλλάζουν και οι κύριοι Στέφανος Σηφάκης και Ζαχαρίας Λάλας. Ο πρώτος είναι μεσίτης και ο δεύτερος εργολάβος.
Ο Στέφανος, πριν πάρει τη μεγάλη απόφαση να αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό, είχε να δουλέψει δυο χρόνια. Έπρεπε με κάποιο τρόπο να βρει λύση και να κάνει μια νέα αρχή. Το ίδιο και ο επιστήθιος φίλος του.
Πουθενά δεν υπήρχε «φως» καθώς ο ίδιος δεν είχε και καμία σχέση με τη γη. Στην ίδια περίπου μοίρα και ο φίλος του, με τη μόνη διαφορά ότι υπήρχαν κάποια ελαιόδεντρα στην οικογένεια, με τα οποία δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ επαγγελματικά. Κάπως έτσι έγινε η αρχή, έφτιαξαν την εταιρεία τους το 2012 και συμφώνησαν να αλλάξουν τις ζωές τους και να πετύχουν!
Βρήκαν παραγωγούς από όλη την Κρήτη που παράγουν βιολογικό και συμβατικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με οξύτητα 0,3, ακόμα και την εξαιρετική ποιότητα 0,2, έκλεισαν συμφωνίες με ανθρώπους που φτιάχνουν σαπούνια, καλλιεργούν βότανα και «βγήκαν στα ανοιχτά» με την πρωτοτυπία τους.
Μια από αυτές τις πρωτοτυπίες είναι και το γλυκό κουταλιού ελιάς αλλά και η μαρμελάδα ελιάς, προϊόντα τα οποία δεν έχουν πικρή γεύση αλλά δε χάνουν και τη γεύση αλλά και το χρώμα της ελιάς!
«Είχα να δουλέψω δύο χρόνια. Δόξα τω Θεώ όμως, μας έδωσε ελπίδα η Grelia. Υπήρχε η ιδέα, η ένωση, η βοήθεια και ξεκινήσαμε από την αρχή. Ειλικρινά δεν πίστευα ότι μπορεί να κάνω ένα νέο ξεκίνημα - κυρίως λόγω του ψυχολογικού βάρους και της πίεσης που ένιωθα. Και να φανταστείτε ότι δεν είχα καμία σχέση με τη γη! Τώρα την ανακαλύπτω! Δε σας κρύβω ότι η αρχή ήταν δύσκολη, όμως άρχισε να γίνεται εύκολη όταν οι κόποι μας άρχισαν να αποδίδουν καρπούς» σημείωσε στο MadeinCreta o κ. Στέφανος Σηφάκης.
Τα μυστικά της επεξεργασίας της ελιάς που γίνεται γλυκιά είτε ως γλυκό κουταλιού είτε ως μαρμελάδα δε μας τα είπε, μας ανέφερε μόνο πώς η ελιά καθαρίζεται από το κουκούτσι και μετά αναλαμβάνει ο … ειδικός. Όσο για τη γεύση;
«Είναι εξαιρετικό προϊόν με διακριτική γεύση ελιάς. Λείπει η πικρή γεύση της ελιάς και μένει η διακριτικότητα της γεύσης της που είναι γλυκιά. Η αλήθεια είναι ότι η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα. Όσο για τη μαρμελάδα είναι και αυτή γλυκιά και πιο πηχτή από τις μαρμελάδες φρούτων».
Τα προϊόντα βρίσκονται μεταξύ άλλων στην Κρήτη, σε πολλά νησιά, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη ενώ υπάρχουν πλέον και στο Βέλγιο, τη Σλοβενία, την Ιταλία, ενώ παρτίδες ετοιμάζονται και για τη Μέση Ανατολή, το Ιράκ και τα Εμιράτα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr