Βόλφγκανγκ Πουκ: Ένας σεφ αληθινός σταρ! -25 χρόνια στις κουζίνες των Όσκαρ έχει φτιάξει... - Τι θα μαγειρέψει φέτος (φώτο-βίντεο)
Είναι ο επικεφαλής μιας γαστρονομικής αυτοκρατορίας δεκάδων εστιατορίων σε όλο τον κόσμο, από το Μπέβερλι Χιλς και το Λας Βέγκας έως τη Σιγκαπούρη και τη Βρετανία
Οσκαρ με καπνιστό σολομό και χαβιάρι, ζυμαρικά ανιολότι με μαύρη τρούφα, σοκολατένια αγαλματίδια επιχρυσωμένα με καθαρό χρυσό: στα ηνία της κουζίνας των 'Οσκαρ ο Αυστροαμερικανός Βόλφγκανγκ Πουκ, ο σεφ που ξέρει τα πάντα για τις γαστριμαργικές προτιμήσεις των σταρ που παρίστανται σε μια από τις σημαντικότερες βραδιές του Χόλιγουντ.
"Ασχολούμαι με τα 'Οσκαρ τα τελευταία 25 χρόνια, είναι απίστευτο. Θυμάμαι την πρώτη φορά, ήταν στο κέντρο της πόλης, είχαμε στήσει την κουζίνα στο πάρκινγκ, έβρεχε, είχε αέρα, ήταν τόσο δύσκολο!", είπε ο 69χρονος μάγειρας υποδεχόμενος το AFP στο κτίριο όπου θα πραγματοποιηθεί η 91η τελετή απονομής των μεγαλύτερων αμερικανικών κινηματογραφικών βραβείων.
"Πλέον έχουμε δύο κουζίνες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας", εγκατεστημένες μόνιμα, δηλώνει με ικανοποίηση ο Πακ, που είναι ο επικεφαλής μιας γαστρονομικής αυτοκρατορίας δεκάδων εστιατορίων σε όλο τον κόσμο, από το Μπέβερλι Χιλς και το Λας Βέγκας έως τη Σιγκαπούρη και τη Βρετανία.
Με την πάροδο των χρόνων, ο σεφ τελειοποίησε τα σπουδαία "κλασικά" πιάτα που έχουν πάντα μεγάλη επιτυχία στους 1.500 καλεσμένους της βραδιάς. "Ένα από τα παραδοσιακά μας πιάτα είναι το τοστ με κρέμα γάλακτος, καπνιστό σολομό και χαβιάρι. Το τοστ έχει το σχήμα του αγαλματίδιου των 'Οσκαρ, ετοιμάζουμε 3.500 τεμάχια", εξηγεί.
Ανάμεσα στα 60 πιάτα που αποτελούν το μενού του, ο Βόλφγκανγκ Πουκ δημιουργεί και σπεσιαλιτέ της ώρας, όπως "τηγανητά ορτύκια με πιπεριά όπως τα φτιάχνουν στο Νάσβιλ", ένα πιάτο εμπνευσμένο από μια παραδοσιακή συνταγή του νότου των Ηνωμένων Πολιτειών.
'Η ακόμη τα ανιολότι (τα ραβιόλια όπως τα παρασκευάζουν στο Πιεμόντε της Ιταλίας) με αρακά και μαύρη τρούφα. "Ο κόσμος λατρεύει το άρωμα της τρούφας, ετοιμάζουμε χιλιάδες πιάτα που κάνουν όλη την τραπεζαρία να μοσχοβολά", δηλώνει ο σεφ που εμφανίζεται συχνά πυκνά στα τηλεοπτικά πλατό.
ΠΗΓΗ ΑΠΕ
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr