Ένα εκπληκτικό αφράτο μπιφτέκι φτιάχνεται με ένα μεγάλο αλλά απλό μυστικό στη συνταγή
Ποιο είναι το μυστικό;
Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο: στη σχάρα 12΄, στον φούρνο 15΄, στο τηγάνι 10΄.
Υλικά για 4 μερίδες
800 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από λαιμό ή σπάλα
300 γρ. κιμάς από σπαλομύτα
200 ml σόδα (αναψυκτικό)
Αλάτι και πιπέρι
40 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
Ζητάμε από τον χασάπη να περάσει μία φορά από τη μηχανή του κιμά και τα δύο κρέατα χοντροκομμένα.
Σε ευρύχωρο μπολ ανοίγουμε τον κιμά με τα δάχτυλα και ρίχνουμε τη σόδα.
Περιμένουμε να απορροφηθεί από τον κιμά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε ελάχιστα, σύμφωνα με τον Γευσιγνώστη.
Δεν κουράζουμε τη ζύμη διότι δεν θέλουμε να χάσει την κρεάτινη υφή της και τη δομή της.
Πλάθουμε σε ισομεγέθη μπιφτέκια των 150 γρ. και πάχους 1 1/2 εκ. και ψήνουμε σε καυτή σχάρα ή γκριλιέρα ή σε τηγάνι με λίγο λάδι.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr