Φτιάξτε πικάντικη λεμονάδα με ρούμι & οδηγίες του Άκη Πετρετζίκη - Θα ενθουσιάσετε τους καλεσμένους σας!
Αν δεν έχουμε ρούμι, μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο άλλο λευκό ποτό όπως βότκα ή τσίπουρο!
Συστατικά
- 100 γρ. τζίντζερ
- χυμό από 2 λεμόνια
- 500 γρ. χυμό μήλου
- 2 κ.σ. μέλι
- 50 γρ. ρούμι
- 700 γρ. νερό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Καθαρίζουμε τη φλούδα από το τζίντζερ με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό και προσθέτουμε το τζίντζερ μέχρι να πάρει μία βράση.
- Όσο περισσότερη ώρα το αφήσουμε μέσα στο νερό τόσο πιο πικάντικη γεύση θα έχει η λεμονάδα.
- Στύβουμε τα λεμόνια και λιώνουμε το μέλι σε ένα μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον χυμό μήλου, το μέλι και τον χυμό λεμονιού.
- Τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο και σουρώνουμε το μείγμα.
- Για να σερβίρουμε, βάζουμε στο ¼ του ποτηριού ρούμι και γεμίζουμε με τη λεμονάδα.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr