Ονειρεμένο τσουρέκι-σάντουϊτς με μαρμελάδα από τον Άκη Πετρετζίκη
Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!
Συστατικά
Για τη μαρμελάδα
-
50 γρ. νερό
-
200 γρ. βύσσινο κ.τ.ψ.
-
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
-
1 στικ κανέλας
Για το τσουρέκι
-
2 αυγά μέτρια
-
80 γρ. γάλα
-
¼ κ.γ. κανέλα, σκόνη
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
4 μεγάλα κομμάτια τσουρέκι
-
1 κ.σ. βούτυρο
-
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-
50 γρ. σοκολάτα λευκή
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis,com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
-
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το νερό, το βύσσινο, τη ζάχαρη και το στικ κανέλας. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει και να έχει την μορφή μαρμελάδας.
-
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια, τη σκόνη κανέλας και τα χτυπάμε με ένα σύρμα.
-
Μουλιάζουμε τις φέτες τσουρέκι στο μείγμα με το αυγό.
-
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε το βούτυρο.
-
Ψήνουμε τις φέτες τσουρέκι για 3 λεπτά από κάθε μεριά.
-
Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, σε ξεχωριστά μπολ, λιώνουμε τις σοκολάτες μας.
-
Σερβίρουμε γεμίζοντας 2 φέτες με μαρμελάδα κάνοντας ένα ‘’σάντουιτς’’ και παπαλίζουμε με ένα κουτάλι τις σοκολάτες.
Who is who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα. Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr