Ο Άκης Πετρετζίκης & ο Στέλιος Παρλιάρος έφτιαξαν πρέτζελ & κέικ με τα χρώματα του Pride Day (φώτο-βίντεο)

Δείτε τη συνταγή για τα πρέτζελ του Άκη Πετρετζίκη

Την ημέρα της γιορτής και υπερηφάνειας των  ομοφυλοφίλων θέλησαν να τιμήσουν ο Στέλιος Παρλιάρος & ο Άκης Πετρετζίκης. Οι δύο διάσημοι σεφ έφτιαξαν κέικ και Πρέτζελ αντίστοιχα με τα χρώματα του Pride Day.

"Αυτά τα pretzel είναι διαφορετικά  από τα άλλα, κι όμως μπορούν να έχουν την ίδια θέση στο τραπέζι σας! Δείτε το νέο #monoxeria βίντεο στο link στο προφίλ μου!", έγραψε ο Άκης Πετρετζίκης στη λεζάντα της φωτογραφίας που ανέβασε στο Instagram

 

 

"Love is Love" έγραψε ο Στέλιος Παρλιάρος στη λεζάντα της φωτογραφίας με το χρωματιστό κέικ του.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#steliosparliaros #sweetalchemy love is love ❤️ #loveislove #colorfull #happyday #forever #happy #freedom #love #freespirit

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ?? (@steliosparliaros) στις

 

Δείτε τη συνταγή για τα πολύχρωμα πρέτζελ του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

Για το προζύμι

350 γρ. νερό

250 γρ. αλεύρι σκληρό

6 γρ. μαγιά ξηρή

 

Για τη ζύμη

400 γρ. αλεύρι σκληρό

25 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

10 γρ. αλάτι

½ κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα

½ κ.γ. μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα

½ κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα

½ κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα

 

Για τη σύνθεση

2 ½ λίτρα νερό

20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

7 γρ. μαγειρική σόδα

50 γρ. ελαιόλαδο

10 γρ. μαύρο σουσάμι

10 γρ. άσπρο σουσάμι

10 γρ. άνθος αλατιού

1/3 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το προζύμι

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το αλεύρι, τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει χυλός.

Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες.

Για τη ζύμη

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το έτοιμο προζύμι, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο, σε μέτρια ταχύτητα για 20 λεπτά.

Αφαιρούμε από το μίξερ, χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίδια κομμάτια και τα βάζουμε σε 4 μπολ.

Βάζουμε από ½ κ.γ. χρώμα ζαχαροπλαστικής σε κάθε κομμάτι και ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να απορροφηθεί όλο το χρώμα.

Τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.

Στη συνέχεια, ενώνουμε όλα τα κομμάτια της ζύμης και τα πλάθουμε σε ένα ρολό.

Κόβουμε σε 15 κομμάτια (60 γρ. το κάθε ένα) και ανοίγουμε σε κορδόνι 50 εκ. Τυλίγουμε σε σχήμα πρέτσελ, τα βάζουμε σε ταψί και τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα. Αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσουν.

Για τη σύνθεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη σόδα και αφήνουμε το μείγμα να βράσει.

Βάζουμε τα πρέτσελ σε δόσεις για 1 λεπτό. Κάθε 30’’ τα γυρνάμε πλευρά.

Αφαιρούμε σε σχάρα για να φύγει η περιττή υγρασία.

Σε ένα μπολ βάζουμε το λευκό και το μαύρο σουσάμι, αλάτι, το σκόρδο και ανακατεύουμε

Αλείφουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το μείγμα με το σουσάμι και ψήνουμε για 12 λεπτά.

Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

Tip

Δεν τα ψήνουμε σε πολύ υψηλή θερμοκρασία γιατί θα χάσουν το χρώμα τους.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr