Πλούσια σε πρωτεΐνες η μακαρονάδα με σπαράγγια του Άκη Πετρετζίκη
Εύκολη, γρήγορη, υγιεινή και νόστιμη!
Συστατικά
- 400 γρ. σπαγγέτι high protein
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 10 γρ. τζίντζερ
- 500 γρ. σπαράγγια
- 150 γρ. τυρί κρέμα light
- ¼ ματσάκι δυόσμο
- ¼ ματσάκι βασιλικό
- αλάτι
- πιπέρι
- ξύσμα από 2 λάιμ
Για το σερβίρισμα
- φύλλα δυόσμου
- φύλλα βασιλικού
- πιπέρι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, τα σπαγγέτι και βράζουμε για 7 λεπτά.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, το τζίντζερ τριμμένο και σοτάρουμε.
- Λυγίζουμε ένα σπαράγγι και στο σημείο που θα σπάσει σημαίνει ότι εκεί χωρίζεται το τρυφερό από το σκληρό μέρος. Κόβουμε όλα τα σπαράγγια στο ίδιο σημείο. Κρατάμε το τρυφερό μέρος από τα σπαράγγια.
- Με έναν αποφλοιωτή (peeler) ξεφλουδίζουμε το κάτω μέρος από τα σπαράγγια. Τα κόβουμε σε τρία κομμάτια και τα βάζουμε να βράσουν στην ίδια κατσαρόλα με τα σπαγγέτι για 1-2 λεπτά.
- Αφαιρούμε τα σπαράγγια με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, 3 κουτάλες της σούπας από το νερό που βράζουν τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να διαλυθεί καλά το τυρί κρέμα.
- Σουρώνουμε τα σπαγγέτι, τα βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον δυόσμο και τον βασιλικό ψιλοκομμένα, πιπέρι και το ξύσμα από τα λάιμ.
- Σερβίρουμε με τα φύλλα δυόσμου και βασιλικού, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Who is who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα. Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr