Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει: Healthy πένες με ψαρονέφρι, πράσινη πιπεριά & σάλτσα σόγιας - Βίντεο
Συστατικά
400 γρ. πένες, high protein
αλάτι
πιπέρι
400 γρ. ψαρονέφρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
2 σκ. σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
80 γρ. μαυροδάφνη
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.σ. δυόσμο
1 κ.σ. ρίγανη
Για το σερβίρισμα
πιπέρι
ελαιόλαδο
θυμάρι
δυόσμο
ρίγανη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και τις πένες. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λεπτές ροδέλες και απλώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε το ψαρονέφρι στο τηγάνι και ψήνουμε 2 λεπτά και από τις δυο πλευρές. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες.
Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη, βάζουμε τη σάλτσα σόγιας, 1 κουτάλα από το νερό που βράζουν οι πένες και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε μικρά κυβάκια και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη, τον δυόσμο και το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
Σουρώνουμε τις πένες και τις βάζουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.
Σερβίρουμε με πιπέρι, ελαιόλαδο, θυμάρι, δυόσμο και ρίγανη.
Who is who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr