Γλυκαθείτε με τα cookies με κομματάκια σοκολάτας της Ντίνας Νικολάου - Εύκολη & υπέροχη συνταγή

Τα κλασικά cookies που όλοι λατρεύουν. Αφράτα με κομματάκια σοκολάτας. Τέλεια για τον καφέ σας!

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις

150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

25 γρ. ζάχαρη καστανή

2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

½ κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ

½ κουτ. γλυκού βανιλίνη

½ κουτ. γλυκού αλάτι

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και το αλάτι.

ΒΗΜΑ 2 Χτυπάω στο μίξερ με το φτερό, το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης όσο να αφρατέψουν και να δημιουργηθεί μια ανοιχτόχρωμη κρέμα. Προσθέτω τα αυγά και τη βανιλίνη και συνεχίζω το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμη. Προσθέτω το μείγμα αλεύρου και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα όσο να ενσωματωθεί. Σταματάω το μίξερ, προσθέτω τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύω μέχρι να ενσωματωθούν.

ΒΗΜΑ 3 Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί. Παίρνω κουταλίες από το μίγμα και τις αραδιάζω στη λαμαρίνα.

ΒΗΜΑ 4 Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.

WHO IS WHO

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr