Η Ευγενία Μανωλίδου λανσάρει το πρώτο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Παίζωμεν παιδιάν;" - "Μαγική" μεταφορά για ψυχαγωγία στην Αρχαία Ελλάδα (βίντεο)
Τα παιδιά μεταφέρονται «μαγικά» στην Αρχαία Ελλάδα και χωρίς να στερούνται λεπτό την διασκέδαση και την ψυχαγωγία, καλλιεργούν τον προφορικό και γραπτό λόγο, ανακαλύπτοντας μόνα τους την μάθηση.
Η Ευγενία Μανωλίδου προτείνει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που λέγεται «Παίζωμεν παιδιάν;» και το οποίο σημαίνει “Ας παίξουμε παιχνίδια”.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Αγωγής απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Απριλίου, στις 18:00.
Πρόκειται για το πρώτο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και προσεγγίζει με έναν διαφορετικό τρόπο το παιχνίδι, αφού δίνει προτεραιότητα στην ομαδικότητα, την συνεργασία και την ανάπτυξη πνευματικών και κινητικών δεξιοτήτων.
Τα παιδιά μεταφέρονται «μαγικά» στην Αρχαία Ελλάδα και χωρίς να στερούνται λεπτό την διασκέδαση και την ψυχαγωγία, καλλιεργούν τον προφορικό και γραπτό λόγο, ανακαλύπτοντας μόνα τους την μάθηση.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά μπαίνουν και σχολιάζουν μέσω chat ή θέτουν τις ερωτήσεις τους, ενώ οι απαντήσεις "τρέχουν" ταυτόχρονα με το πρόγραμμα.
Επίσης, πριν και μετά το πρόγραμμα, τα παιδιά λαμβάνουν εκπαιδευτικό υλικό γύρω από το θέμα που συζητείται κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ:
– Να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με παραδοσιακές μορφές παιχνιδιών που έχουν ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα και συνεχίζονται μέχρι σήμερα
– Να ανακαλύψουν κοινά σημεία και διαφορές με τις δραστηριότητες των παιδιών στην αρχαιότητα
– Να αναπτύξουν την παραγωγή προφορικού λόγου με παιγνιώδη ελεύθερη έκφραση και διατύπωση γνωστών ιστοριών.
– Να εκφραστούν ελεύθερα μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τις εικαστικές δημιουργίες
– Να γνωρίσουν αρχαίους ελληνικούς μύθους, εξασκώντας την μνήμη και την παρατηρητικότητά τους οδηγούμενοι στην ανακαλυπτική μάθηση
– Να ανακαλύψουν την διαχρονική αξία του παιχνιδιού για την παιδική ηλικία και τις παιδαγωγικές αρετές που αυτό μεταδίδει
ΨΥΧΟ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ:
– Να αναπτύξουν την ομαδικότητα και την συνεργασία συμμετέχοντας σε παιχνίδια και δρώμενα.
– Μέσω της συνεργατικότητας, να καλλιεργήσουν την αυτενέργεια, την αυτοεκτίμηση και να κατακτήσουν γνώσεις με δημιουργικές συμμετοχικές και βιωματικές διαδικασίες
– Να αναπτύξουν την υποκριτική ικανότητα μέσα από τα στοιχεία που την συνθέτουν, δηλαδή το λόγο, την κίνηση, το συναίσθημα και την σαφή επικοινωνία.
– Να πετύχουν ισόρροπη συναισθηματική, πνευματική και σωματική ανάπτυξη.
– Να ψυχαγωγηθούν μέσα από ποικίλα παιχνίδια, νιώθοντας χαρά και ευχαρίστηση.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Τα παιδιά θα διδαχθούν τέσσερα παιχνίδια και έναν μύθο στα Αρχαία Ελληνικά.
Πριν την έναρξη του προγράμματος, θα σταλεί μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος το αντίστοιχο υλικό για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν πιο αποτελεσματικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Παράλληλα με την διδασκαλία, θα είναι ανοικτό το πεδίο του διαλόγου (chat) και ειδικός συντονιστής – εκπαιδευτικός θα απαντά στα παιδιά την ώρα που θα τίθεται το ερώτημα.
Τα ερωτήματα θα τίθενται και θα απαντώνται γραπτώς, αφ’ενός για να γίνεται πιο κατανοητή η απάντηση, αφ’ ετέρου για να αποφευχθεί η βαβούρα που θα δυσκολέψει την πορεία του προγράμματος.
Στις νέες συνθήκες που καλούμαστε να προσαρμοστούμε, οφείλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας το καλύτερο, με τα μέσα που διαθέτουμε.
Η Ελληνική Αγωγή, πιστή στη δέσμευση της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών σε παιδιά και ενήλικες από το 1994, πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά, προσφέροντας στα παιδιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην ίδια ποιότητα και εκτέλεση όπως θα το έβλεπαν στη Σχολή, στην επίσκεψη με το σχολείο τους.
Το κόστος είναι συμβολικό, μόνο για τα έξοδα της διδασκαλίας.
Οι συμμετοχές είναι αριθμημένες και περιορισμένες για την καλύτερη ποιότητα αποδόσεως του προγράμματος.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητος.
Σε αυτό το πρόγραμμα τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν μικρούς διαλόγους στα Αρχαία Ελληνικά, με τις φιλολόγους Σοφία Γούλα και Βίκυ Σακκά.
Η εγγραφή και η παρακολούθηση του προγράμματος στοιχίζει 5€, ενώ η διάρκειά του είναι 60 λεπτά.
Στόχος του προγράμματος, όπως τονίζει η Ευγενία Μανωλίδου, είναι τώρα που τα παιδιά βρίσκονται περισσότερες ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή να αποκτήσουν μεγαλύτερη διάθεση για μάθηση, με το ζωντανό πρόγραμμα να παίζει ρόλο στο να κρατηθεί ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών.
ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
210.5221314
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr