Ας ξεκινήσουμε την ημέρα μας με τα πεντανόστιμα μπισκότα βρώμης του Άκη Πετρετζίκη

Συνδυάζονται με τον καφέ μας, τα αγαπούν τα παιδιά...

Συστατικά

130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

90 γρ. αλεύρι βρώμης

1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.σ. κανέλα

1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη

1 πρέζα αλάτι

1/2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη

140 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κυβάκια

90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

120 γρ. ζάχαρη καστανή

1 αβγό, μέτριο

100 γρ. νερό

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το τζίντζερ, το αλάτι, τη σκόνη βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, τις ζάχαρες και χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό μέχρι να αφρατέψει η ζάχαρη.

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αβγό και το νερό.

Ανακατεύουμε το μείγμα με μια μαρίζ και προσθέτουμε το μείγμα των στερεών υλικών. 

Ανακατεύουμε καλά με τη μαρίζ μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη αρκετά μαλακή.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια σακούλα κορνέ με στρογγυλή μύτη και σχηματίζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα κύκλους 4-5 εκ.

Αφήνουμε 4 εκ. κενό μεταξύ τους γιατί τα μπισκότα όσο ψήνονται θα απλώνουν αρκετά.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. 

Αφαιρούμε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 20 λεπτά.

Σερβίρουμε.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα. Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr