''Επί 3 χρόνια έκλαιγα για μία γυναίκα'' Το είπε ο Αλέξης Γεωργούλης σε μια ακόμη αποκαλυπτική συνέντευξη - του Γιάννη Βίτσα!

*Με το που έγινα γνωστός πήγαν να μου φορέσουν την ταμπέλα του “ωραίος”, του “sex symbol”, ένα πράγμα τύπου “Είμαι ο γιος του γαμάω και δέρνω”. Αυτή η ταμπέλα περιορίζει ακόμη και το ίδιο σου το προσωπείο.*Επί τρία χρόνια πέρασα κατάθλιψη για μία γυναίκα. Πονάει πάρα πολύ. Είναι ένα τεράστιο σχολείο από την άλλη. Εκεί συνειδητοποίησα πώς τα συναισθήματα δεν έχουν χρόνο. Επί τρία χρόνια ο πόνος ήταν ίδιος και ξαφνικά έγινε ένα κλικ μέσα σε μία στιγμή και όλα αλλάξαν.Ψυχολογικά ήμουν...μαύρος Είναι πολύ περίεργο και μουντό συναίσθημα. Δεσμεύει όλη την απόλαυση στη ζωή.

Με το που έγινα γνωστός πήγαν να μου φορέσουν την ταμπέλα του “ωραίος”, του “sex symbol”, ένα πράγμα τύπου “Είμαι ο γιος του γαμάω και δέρνω”. Αυτή η ταμπέλα περιορίζει ακόμη και το ίδιο σου το προσωπείο.

Κάθεται ένας τύπος στο γραφείο του και θέλει να βγάλει ένα θέμα π.χ. για το Γεωργούλη που παίζει τώρα…Ρωτά “Ποιος ξέρει τον Γεωργούλη;Μίλησε κανένας μαζί του;¨” Όταν απαντούν “Κανένας” λέει.”Ε! Είναι απρόσιτος! Έχει καβαλήσει το καλάμι. ” Τα έβγαζαν από το μυαλό τους.Ποτέ δεν το “έπαιξα” κάτι.



Επί τρία χρόνια πέρασα κατάθλιψη για μία γυναίκα. Πονάει πάρα πολύ. Είναι ένα τεράστιο σχολείο από την άλλη. Εκεί συνειδητοποίησα πώς τα συναισθήματα δεν έχουν χρόνο. Επί τρία χρόνια ο πόνος ήταν ίδιος και ξαφνικά έγινε ένα κλικ μέσα σε μία στιγμή και όλα αλλάξαν.Ψυχολογικά ήμουν...μαύρος Είναι πολύ περίεργο και μουντό συναίσθημα. Δεσμεύει όλη την απόλαυση στη ζωή.

Τη δεύτερη εβδομάδα που ήμουν στην Νέα Υόρκη, έμαθα ότι ο πατέρας μου είχε καρκίνο στο ήπαρ. Αν δεν έφευγα άμεσα υπήρχε περίπτωση να μη το δω για τελευταία φορά. Ήμουν στην Αμερική, η επικοινωνία ήταν δύσκολη και αυτό με τρέλανε. Δεν ήξερα τι να κάνω. Τα χέρια μου ήταν δεμένα. Δε μπορούσα να έχω σωστή επικοινωνία και επαφή για να καταλάβω την εικόνα.. Το μόνο πράγμα που ήθελα ήταν να είμαι ...εκεί και ευτυχώς ήμουν


Το θεατρικό έργο “Από την πρώτη στιγμή” που πρωταγωνιστεί, η ταινία του Παντελή Καλαντζή “Μαριονέτες” που έχει έναν πολύ ιδιαίτερο ρόλο, οι έρωτες της ζωής του, η κατάθλιψη που βίωσε επί τρία χρόνια για μία γυναίκα, οι δημοσιογραφία του ...γραφείου, η ταμπέλα του Sex symbol που του ...φορέθηκε, η απώλεια του πατέρα του, η Νία Βαρντάλος, αλλά και όσα τον κάνουν ευτυχισμένο. Ο Αλέξης Γεωργούλης διαθέτει το χάρισμα να λέει μόνο αλήθειες!

Συναντηθήκαμε κατά τη διάρκεια των προβών του στο θέατρο Ροές. Απλός, προσιτός, με χιούμορ και κυρίως έτοιμος να καταθέσει κομμάτια από τις όμορφες αλλά και δύσκολες εμπειρίες του, ο Αλέξης Γεωργούλης μιλά για τις διαδρομές της ζωής του, που τον άγγιξαν ολοκληρωτικά.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΒΙΤΣΑ  - ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ξεκινώ με τη θεατρική σου επιστροφή στην Αθήνα, με το έργο “Από την πρώτη στιγμή” που πέρυσι έκανες περιοδεία ανά την Ελλάδα και παρουσιάζεις πια από το θέατρο Ροές με την Αννίτα Κούλη.

Είναι αρκετά αλλαγμένη η παράσταση τόσο σε επίπεδο ατάκας και πρόζας, όσο και σε επίπεδο σκηνοθεσίας και σκηνικών. Είναι μία μαύρη κομεντί. Τον πρώτο μήνα θα παίζουμε από Πέμπτη ως Κυριακή και από τον επόμενο θα προστεθεί και η Τετάρτη.

Το έργο πραγματεύεται την σχέση ενός ζευγαριού.

Την πλαστική σύγκρουση δύο ατόμων. Ο παραπάνω όρος χρησιμοποιείται όταν δύο σώματα συγκρούονται και παραμένουν κολλημένα. Από την ...κρούση των δύο ηρώων βγήκαν αλήθειες

Ποιες ήταν ;

Το έργο πατά πάνω στο προσωπείο που φέρει οποιοσδήποτε για να κυκλοφορήσει στον κόσμο, στο όνομα, την ιδιότητα, το life style καθενός. Πολλές φορές φοράμε μια μάσκα, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Με το που γίνεται η σύγκρουση, ο έρωτας βγαίνει στην επιφάνεια. Ο έρωτας όμως απαιτεί αλήθεια, που πολλές φορές δεν είναι ευχάριστη.



Από τα πρώτα σχεδόν βήματά σου σου έδωσαν αν θες τον τίτλο του “σταρ ηθοποιού”. Αισθάνθηκες κάποια στιγμή να σε βαραίνει;

‘Έχει διαφορά το να φοράς προσωπείο από το να σου βάζουν ταμπέλα. Με το που έγινα γνωστός πήγαν να μου φορέσουν την ταμπέλα του “ωραίος”, του “sex symbol”, ένα πράγμα τύπου “Είμαι ο γιος του γαμάω και δέρνω”. Αυτή η ταμπέλα περιορίζει ακόμη και το ίδιο σου το προσωπείο.

Σε εγκλώβισε;

Δε με εγκλώβισε. Μου άνοιξε περισσότερους ορίζοντες όσον αφορά το πώς μπορώ εγώ να κινηθώ μέσα στην showbiz, γιατί δεν τον είχα ως τίτλο και πριν. Δεν θεωρούσα ότι “Είμαι ο σέξι γκόμενος, το ωραίο παιδί που τα λέει κιόλας”. Δεν είχα τέτοια ιδιότητα, οπότε όταν μου φορέθηκε ο τίτλος δεν είχα ανάγκη να το υποστηρίξω και να το υποδείξω.

Υπήρξε περίοδος που καταπιέστηκες ψυχολογικά εξαιτίας της έντονης δημοσιότητας;

Πάντα υπάρχουν.

Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που σου έχει συμβεί;

Το να θες να κάνεις διακοπές και όσο και αν είναι ήρεμο το μέρος να μην είσαι ο κανονικός άνθρωπος που πάει σε μία παραλία ή πηγαίνει κάπου να πιει το ποτό του.

Πολλοί κάποια περίοδο άφηναν να εννοηθεί ότι είσαι απρόσιτος, ότι έχεις καβαλήσει το καλάμι.

Αυτά βγαίνουν από τη δημοσιογραφία που γίνεται από το γραφείο. Κάθεται ένας τύπος στο γραφείο του και θέλει να βγάλει ένα θέμα π.χ. για το Γεωργούλη που παίζει τώρα…Ρωτά “Ποιος ξέρει τον Γεωργούλη;Μίλησε κανένας μαζί του;¨” Όταν απαντούν “Κανένας” λέει.”Ε! Είναι απρόσιτος! Έχει καβαλήσει το καλάμι. ” Τα έβγαζαν από το μυαλό τους. Ποτέ δεν το “έπαιξα” κάτι. Πολλές φορές έχω διαβάσει άρθρα για εμένα που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Κάποια στιγμή έγραψαν ότι έχω δεσμό με τη Μις Βουλγαρια που ούτε καν ξέρω πώς είναι.

Σε ενόχλησαν όσα λέγονταν ;

Όχι δεν με ενόχλησαν με την έννοια ότι δε με εμπόδισαν να κάνω ή να επικοινωνήσω αυτά που ήθελα.

Έχεις ζήσει δυστυχισμένες σχέσεις;

Ναι. Έχω περάσει και εγώ σαν άνθρωπος τα δράματα μου.

Έχεις περάσει κατάθλιψη από έναν έρωτα;

Επί τρία χρόνια. Πονάει πάρα πολύ. Είναι ένα τεράστιο σχολείο από την άλλη. Εκεί συνειδητοποίησα πώς τα συναισθήματα δεν έχουν χρόνο. Επί τρία χρόνια ο πόνος ήταν ίδιος και ξαφνικά έγινε ένα κλικ μέσα σε μία στιγμή και όλα αλλάξαν.

Πώς ήσουν ψυχολογικά εκείνα τα έτη;

Μαύρος. Είναι πολύ περίεργο και μουντό συναίσθημα. Δεσμεύει όλη την απόλαυση στη ζωή.

Ήταν το διάστημα που έκανες επιτυχία;

Όχι. Πιο παλιά. Ευτυχώς με χτύπησε ο έρωτας σχετικά μικρό και είχα χρόνο να αναθεωρήσω και να δω ποια ήταν τα δικά μου λάθη.

Έπιασες πάτο γι' αυτή τη γυναίκα;

Ναι. Ήταν ίδιο συναίσθημα με της κατάθλιψης. Δεν έχεις όρεξη για τίποτα. Θυμάμαι είχα περάσει μία περίοδο που έλεγα “Πόσο χρόνο θα πάρει; Θα περάσει! Κάνε υπομονή”. Πολλές φορές ένιωθα σαν να πέφτω κάτω. Δε μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Αυτό ίσως είναι το ωραίο των συναισθημάτων. Δεν χωράνε τα λόγια. Απλώς τα ζεις.

Κάποια στιγμή δήλωσες ότι ερωτηθήκατε με τη Νία Βαρντάλος

Όχι. Δεν έχει ειπωθεί ποτέ αυτό. Αυτό που έχω πει εγώ είναι πώς όταν παίζεις με κάποιον άνθρωπο όποιος και αν είναι, ακόμα και αν δεν τον πας καθόλου, αν κατά την υπόθεση ενός έργου, τον ερωτεύεσαι, ως ρόλος νιώθεις αυτό το συναίσθημα.

Άρα εσύ την ερωτεύθηκες;

Ως Προκόπης Κακάς.

Ως Αλέξης Γεωργούλης;

Είμαστε πάρα πολύ καλοί φίλοι.

Αυτό σημαίνει πώς είναι ψέμα ότι είχατε σχέση.

Πότε βγήκε αυτό; Δεν το άκουσα! Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Εδώ και λίγες ημέρες έχεις ξεκινήσει γυρίσματα για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Παντελή Καλαντζή που τιτλοφορείται “Μαριονέτες”

Η ταινία είναι ανατρεπτική για τα ελληνικά δεδομένα. Μ' αρέσει πολύ η ιστορία και οι χαρακτήρες που παρουσιάζονται. Υποδύομαι έναν δημοσιογράφο, ο οποίος έχει ουσιαστικά εξοστρακιστεί από το χώρο και ζει σε ένα μικρό χωριό. Μαθαίνει για τη δολοφονία ενός συνεργάτη και πολύ καλού φίλου του και κατεβαίνοντας στην Αθήνα προκειμένου να παρευρεθεί στην κηδεία ανακαλύπτει διάφορα στοιχεία όσον αφορά τη δολοφονία του. Βλέπει που ήταν μπλεγμένος και αποφασίζει να εκδικηθεί τον άδικο χαμό του.

Ποιο είναι το πιο δύσκολο γεγονός που έχεις βιώσει στη ζωή σου;

Τη δεύτερη εβδομάδα που ήμουν στην Νέα Υόρκη, έμαθα ότι ο πατέρας μου είχε καρκίνο στο ήπαρ. Είχα πάει για τρεις μήνες προκειμένου να παρακολουθήσω ένα σεμινάριο. Αν δεν έφευγα άμεσα υπήρχε περίπτωση να μη το δω για τελευταία φορά. Ήμουν στην Αμερική, η επικοινωνία ήταν δύσκολη και αυτό με τρέλανε. Δεν ήξερα τι να κάνω. Τα χέρια μου ήταν δεμένα. Δε μπορούσα να έχω σωστή επικοινωνία και επαφή για να καταλάβω την εικόνα.

Ήταν εύκολο να διαχειριστείς την απώλεια του μπαμπά σου;

Νομίζω ότι συνεχίζω να τη διαχειρίζομαι, γιατί είναι κομμάτι της ζωής μου.

Φαντάζομαι απαιτήθηκε ένα διάστημα που είχες ανάγκη να πάρεις τον χρόνο σου.

Θέλεις το χρόνο σου για να εξοικειωθείς με τη νέα τάξη πραγμάτων, να αποδέχθεις το γεγονός.

Είπες στο μπαμπά σου αυτά που ήθελες;

Με τον πατέρα μου είχαμε μία σχέση πολύ ανοιχτή. Το μόνο πράγμα που ήθελα ήταν να είμαι ...εκεί και ευτυχώς ήμουν

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr