Υπέροχος χαλβάς καρότου από τον Στέλιο Παρλιάρο

Πλούσιο ινδικό γλυκό με καρότα, γάλα και άφθονο βούτυρο

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό καρότα τριμμένα
  • 2 κιλά γάλα
  • 1 κ.γ. κάρδαμο τριμμένο
  • 200 γρ. αιγοπρόβειο βούτυρο, από βαζάκι ή βούτυρο ghee (ινδικό βούτυρο)
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 50 γρ. αμύγδαλα λευκά

 

Ευχαριστούμε το steliosparliaros.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

 

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το τριμμένο καρότο και το κάρδαμο. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε περιοδικά, έως ότου το καρότο μαλακώσει και απομείνει ελάχιστο γάλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και όταν λιώσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα. Σερβίρουμε το γλυκό χλιαρό και συνοδεύουμε με παγωτό ή άγλυκη κρέμα σαντιγί.

TIP

Το ινδικό βούτυρο ghee μπορούμε να το προμηθευτούμε σε καταστήματα με ινδικά προϊόντα που βρίσκονται στην κεντρική αγορά στην οδό Σωκράτους. Είναι βούτυρο αγελάδος διαυγασμένο δηλαδή έχει διαχωριστεί από το νερό του. Το πλησιέστερο σε αυτό είναι το δικό μας βούτυρο γάλακτος που πωλείται στο βάζο και αποτελείται από καθαρό λίπος ή το γαλλικό clarifié.

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr