Αυτοί είναι οι 7 φυσικοί τρόποι για να καταπολεμήσετε τις μυρμηγκιές!

Tι είναι οι μυρμηγκιές; 

Υπάρχουν πολλά γιατροσόφια για την φυσική καταπολέμηση της μυρμηγκιάς, ή ρόζου, ενός εξογκώματος, γνωστού και ως κονδύλωμα.

Φλούδες μπανάνας, το ωμό σκόρδο και το μηλόξυδο έχουν την τιμητική τους στη θεραπεία των μυρμηγκιών. Ας δούμε μερικές από τις πιο συχνές φυσικές θεραπείες για την καταπολέμηση των μυρμηγκιών…μια για πάντα!

Τι είναι η μυρμηγκιά;

Αυτά τα αντιαισθητικά εξογκώματα  μπορεί να είναι ενοχλητικά. Ωστόσο, πέρα από την ενόχληση, το πιο σημαντικό είναι ότι ενδεχομένως να είναι ένδειξη άλλων προβλημάτων υγείας. Οι μικροί αυτοί ρόζοι προκαλούνται από τον ιό του ανθρώπινου θηλώματος, ή HPV και ενδεχομένως να εξαπλωθούν σε άλλες περιοχές του σώματος ή να μολύνουν άλλους ανθρώπους εάν δεν προσέξουμε.

Υπάρχουν πάνω από 120 διαφορετικοί γνωστοί τύποι HPV και πολλά από αυτά τα στελέχη ενδεχομένως να παραμείνουν αδρανή στο σώμα για χρόνια.

Μόλις το ανοσοποιητικό σύστημα εξασθενίσει, ξεμυτίζουν οι μυρμηγκιές. Οι μυρμηγκιές μπορούν να αντιμετωπιστούν τοπικά, αλλά είναι απαραίτητη η περαιτέρω ενίσχυση του συνολικού ανοσοποιητικού συστήματος. Όταν ο οργανισμός είναι δυνατός, μπορεί να καταπολεμήσει τον ιό, οπότε η ανάπτυξη κονδυλωμάτων παύει να μας προβληματίζει.

Τα ζυμωμένα τρόφιμα, τα υγιή προβιοτικά και μια γενικά υγιεινή διατροφή και ένας υγιεινός τρόπος ζωής συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Γιατί εκδηλώνονται οι μυρμηγκιές!

Ορισμένες συνήθειες μπορεί να προκαλέσουν εξάπλωση των μυρμηγκιών στο σώμα, ή μετάδοση σε άλλο άτομο. Θα πρέπει να πλένουμε καλά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό μετά από επαφή με κονδυλώματα για να αποφευχθεί η εξάπλωσή τους.

Επίσης, πολλές φορές, τα κονδυλώματα εμφανίζονται σε περιοχές του δέρματος που υποφέρουν από τραυματισμούς. Το δάγκωμα των νυχιών, το κόψιμο κατά το ξύρισμα και οι καθημερινές εκδορές ενδεχομένως να γίνουν περιοχές αναπαραγωγής κονδυλωμάτων.

Δεδομένου ότι οι μυρμηγκιές προέρχονται από ιογενή λοίμωξη, είναι σημαντικό να θεραπευθούν μόλις ξεμυτίσουν – έτσι αποτρέπεται η εξάπλωση.

Φυσική θεραπεία της μυρμηγκιάς!

Ένας δερματολόγος μπορεί να χειρουργήσει, να καυτηριάσει ή να θεραπεύσει με κρυοπηξία τις μυρμηγκιές, ωστόσο ορισμένοι θεωρούν ότι οι μυρμηγκιές επανεμφανίζονται με αυτές τις μεθόδους. Η φυσική θεραπεία των κονδυλωμάτων ενδέχεται να είναι εξίσου αποτελεσματική (εάν όχι περισσότερο) όταν εκτελείται σωστά. Το κλειδί για τη θεραπεία των μυρμηγκιών είναι η συνέπεια, ενώ μπορεί η θεραπεία να διαρκέσει 1-3 μήνες μέχρι την πλήρη ίαση της μυρμηγκιάς

Ομοιοπαθητική

Η ομοιοπαθητική βασίζεται στο ιστορικό του κάθε ατόμου. Ιδανικά, ένα άτομο συνεργάζεται με έναν έμπειρο ομοιοπαθητικό γιατρό που θα ορίσει την κατάλληλα θεραπεία για την κάθε ξεχωριστή περίπτωση. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές κοινές ομοιοπαθητικές θεραπείες για κονδυλώματα στο διαδίκτυο, ή σε καταστήματα υγιεινής διατροφής.

Antimonium crudum – Χρήσιμο για την καταπολέμηση των μυρμηγκιών με τραχιά ή λεία επιφάνεια αλλά και σε πελματιαία κονδυλώματα. Θεωρείται επίσης ότι ανακουφίζει από τη δυσπεψία.

Causticum – Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανοιχτόχρωμες νηματοειδής μυρμηγκιές, επιμήκη και σε σχήμα κώνου. Τα κονδυλώματα αυτά μπορούν να βρίσκονται οπουδήποτε στο σώμα, αλλά εμφανίζονται ιδιαίτερα στην περιοχή των δακτύλων, των χειλιών, ή του προσώπου.

Dulcamara – Συνήθως ενδείκνυται για μεγάλα, λεία και επίπεδες μυρμηγκιές στο πρόσωπο, τα δάχτυλα ή το πίσω μέρος του χεριού.

Thuja – Χρησιμοποιείται για κοινές μυρμηγκιές σε οποιαδήποτε περιοχή, εκτός από πελματιαία κονδυλώματα.

Αιθέρια Έλαια.

Ορισμένα αιθέρια έλαια περιέχουν αντιιικές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση των μυρμηγκιών. Η ρίγανη, το τεϊόδεντρο και το αιθέριο έλαιο λεμονόχορτου χρησιμοποιούνται συχνά για τη θεραπεία των κονδυλωμάτων.

  • Το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου χρησιμοποιείται συνήθως σε αραίωση 50%, καθώς είναι ένα πιο ήπιο λάδι.
  • Ωστόσο, το αιθέριο έλαιο ρίγανης ή λεμονόχορτου είναι πολύ πιο ισχυρά και πρέπει να αραιωθούν σωστά για να αποφευχθεί ο ερεθισμός ή το έγκαυμα του δέρματος. Τα αραιωμένα αιθέρια έλαια εφαρμόζονται τοπικά στις μυρμηγκιές και κατόπιν καλύπτονται με έναν επίδεσμο – απαραίτητη η καθημερινή αλλαγή του επιδέσμου.

Φρέσκος βασιλικός.

Ο βασιλικός περιέχει πτητικά έλαια με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιβακτηριακές και αντιιικές ιδιότητες. Μπορούμε να μασήσουμε φρέσκα φύλλα βασιλικού και να τα εφαρμόσουμε σε τσίμπημα από έντομο, καθώς βοηθά στην αποτοξίνωση της πληγείσας περιοχής. Πολλοί άνθρωποι είδαν αποτελέσματα εφαρμόζοντας φρέσκο τριμμένο βασιλικό στην πληγείσα περιοχή, την οποία κατόπιν κάλυψαν με επίδεσμο. Το κατάπλασμα πρέπει να αλλάζει καθημερινά. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αραιωμένο αιθέριο έλαιο βασιλικού.

Γαλακτώδης χυμός φυτών.

Μπορεί να μην έχουν όλοι πρόσβαση σε φάρμακα άγριων φυτών, αλλά η θεραπεία αυτή θεωρείται αποτελεσματική και οικονομική. Ο γαλακτώδης χυμός συγκεκριμένων φυτών εφαρμόζεται στις μυρμηγκιές αρκετές φορές την ημέρα έως ότου παρατηρηθεί βελτίωση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μίσχους από ιτιά και πικραλίδα. Δεν υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα!

Ωμό σκόρδο.

Το σκόρδο είναι ένα ισχυρό φάρμακο για πολλές ασθένειες λόγω του μεγάλου εύρους των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του. Οι ακατέργαστες σκελίδες σκόρδου χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των μυρμηγκιών. Μπορείτε να κάνετε εντριβή με μια σκελίδα σκόρδο πάνω στο κονδύλωμα αρκετές φορές την ημέρα, μέχρι την πλήρη ίαση.

Προειδοποίηση: ο πολτός σκόρδου μπορεί εύκολα να κάψει το υγιές δέρμα που περιβάλλει τη μυργμηγκιά, οπότε φροντίστε να εφαρμόζεται μόνο πάνω στη μυρμηγκιά. Εναλλακτικά, εφαρμόστε με επίδεσμο μια μικρή σκελίδα σκόρδου πάνω στη μυργμηγκιά.

Φλούδα από μπανάνα και φέτες από πατάτα.

Κανείς δεν ξέρει πραγματικά γιατί, αλλά οι φλούδες της μπανάνας και φέτες από πατάτα χρησιμοποιούνται με επιτυχία πολλά χρόνια ως λαϊκό γιατροσόφι για τη θεραπεία των μυρμηγκιών. Όσο απίθανο κι αν ακούγεται, μερικοί άνθρωποι παίρνουν όρκο για την αποτελεσματικότητας αυτής της μεθόδου.

  • Μπορείτε να κάνετε εντριβή με μια φέτα πατάτας πάνω στη μυργμηγκιά αρκετές φορές την ημέρα έως ότου εξαφανιστεί.
  • Επίσης, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα κομμάτι φλούδα μπανάνας πάνω στο κονδύλωμα με έναν επίδεσμο και να αλλάζετε καθημερινά. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε μια σταγόνα έλαιο τεϊόδεντρου στη μπανανόφλουδα πριν εφαρμόσετε τοπικά, για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα αναφέρει το natural soul.

Μηλόξυδο

Τα τσιμπήματα από έντομα, τα ελαφρά εγκαύματα και οι μύκητες των ποδιών είναι μερικά από τα πολλά ζητήματα που μπορεί να καταπολεμήσει το μηλόξυδο. Έτσι, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το μηλόξυδο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση από τα κονδυλώματα.

Οδηγίες χρήσης μηλόξυδου για τις μυρμηγκιές:

  1. Βυθίστε ένα βαμβάκι σε ακατέργαστο μηλόξυδο αραιωμένο σε λίγο νερό.
  2. Εφαρμόστε με ένα βαμβάκι και δέστε με επίδεσμο το βαμβάκι πάνω στην περιοχή, αφήνοντας όλη τη νύχτα.
  3. Επαναλάβετε μέχρι την εξάλειψη των μυρμηγκιών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr